studio segers

Wim Segers ontvangt prestigieuze Lifetime Achievement Award

Maaseikenaar Wim Segers, stichter en zaakvoerder van het gekende designbureau Studio Segers, heeft in Brussel de Henry van de Velde Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen. Hij vervoegt hiermee de erelijst met namen als Ann Demeulemeester, Vincent Van Duysen, Bart Lens, Ever Meulen en Piet Stockmans.

Wim Segers (64) is een echte icoon in de wereld van het productdesign. Met zijn ontwerpen heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de internationale doorbraak van Limburgse bedrijven als Vasco, Tribù, Mecam en Saunaco. Maar ook elders in het land, en zelfs op internationaal vlak wordt Wim Segers al 40 jaar lang erkend als een sublieme creatieveling die de juiste feeling heeft om commercieel succes te verzekeren.

De jury is dan ook vol lof: “Wim Segers en de rest van zijn studio is een toonbeeld van no-nonsensedesign en integrale aanpak, die garant staan voor professionaliteit, tijdloze eenvoud, functionaliteit en duurzaamheid. Wim Segers spreekt de taal van de bedrijven en daarvoor wordt hij erg gewaardeerd. Dat hij deze aanpak en opgebouwde kennis en ervaring nu ook doorgeeft aan de volgende generatie wordt ook erg gesmaakt bij de jury.”

Woorden die kunnen tellen. En Wim Segers zelf is stevig onder de indruk: “Deze award is een bijzondere eer en erkenning voor ons hele ontwerpteam. Dit is geen eindpunt, maar de start voor een nieuwe generatie die ervaring combineert met jeugdig dynamisme. We gaan resoluut op de ingeslagen weg verder. Het uitgangspunt is dat we design niet beschouwen als een oppervlakkig, vormelijk sausje over een product, maar als een intrinsiek proces. Daarbij zoeken we steeds naar de juiste oplossing met de nodige aandacht voor detail. Functionaliteit, duurzaamheid en comfort zijn de bouwstenen van ieder ontwerp. Dat resulteert in ontwerpen met een zuivere, pure esthetiek die alle modetrends overstijgen.”

Nog een goede tip van de gelauwerde ondernemer? “Als ontwerper heb je verantwoordelijkheden en is het je plicht om constant jezelf kritisch in vraag te stellen, durven te twijfelen, altijd beter te willen en nooit content te zijn. We hebben het geluk dat veel dynamische bedrijven in binnen- en buitenland, geloven in de kracht en de meerwaarde van goed design.”

Wim Segers draagt tot slot zijn award op aan het hele team, met in de eerste plaats zijn partner Rita Westhovens (grafisch ontwerp) en hun zonen Bob (productdesigner) en Raf (architect). Worden eveneens betrokken in de hulde: oudgedienden Marjan Brants (grafisch vormgever) en Danielle Joosten (interieurdesigner). Studio Segers telt momenteel 10 medewerkers.