BELGIUM GAULT MILLAU NEW BELUX GUIDE Christophe Hardiquest van Bon Bon. enkele jaren geleden achter het fornuis van zijn restaurant.

Het is goed geweest voor Bon Bon

SINT-PIETERS-WOLIWE -  Topchef Christophe Hardiquest sluit op 30 juni zijn tweesterrenrestaurant Bon Bon in Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft hij maandag aangekondigd.

De vreemde periode waarin we leven “heeft mij aan het denken gezet, maar heeft ook vaart gegeven aan mijn wensen en toekomstbeeld”, zegt Hardiquest. “Na 20 jaar achter het fornuis in de keuken van mijn restaurant Bon Bon (…) is het voor mij tijd om een nieuwe wending te geven aan mijn leven en mijn carrière”, zegt de man op Instagram.

In een interview aan Belga beklemtoont Christophe Hardiquest dat de sluiting van het restaurant niet gezien moet worden als een nederlaag. “Ik ben gelukkiger dan ooit en heb geen financiële of gezondheidsproblemen. Ik heb gewoon wat vrijheid nodig, (…) mijn restaurant stond mijn verdere ontwikkeling een beetje in de weg”, geeft hij toe.

Hardiquest voegt eraan toe dat hij zijn job nog altijd met passie doet en in de kookpotten zal blijven roeren. “Ik weet alleen nog niet hoe, maar het zal vol verrassingen zitten. De sluiting van dit restaurant is geen einde, maar het begin van een nieuw hoofdstuk”, aldus nog de topchef. Sinds de start van de pandemie sloeg de Waal naar eigen zeggen aan het bezinnen. Hij is ervan overtuigd geraakt dat gastronomie en het restaurant van morgen gebaseerd moeten zijn op een nieuw bedrijfsmodel en een aanzet moeten geven om onze consumptiepatronen te veranderen.

“Ik wil op dezelfde voet verder doen als vandaag, maar op een andere manier”, vervolgt Hardiquest, die naar eigen zeggen denkt aan een adviserende of coachende rol en aan onderzoek en ontwikkeling. “Het is als springen zonder een parachute, maar ik wil mijn knowhow delen.” Bon Bon opende 20 jaar geleden de deuren in een pand aan de Brusselse Louizalaan en verhuisde daarna naar een kleine buurtbistro in Ukkel.

In 2004 kreeg de zaak een eerste Michelinster. Enkele jaren later verkaste Bon Bon naar de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe en in 2013 volgde een tweede Michelinster. In de Gault&Millau behaalde het restaurant een score van 19,5/20.

Bron: Belga.