2 Hilde Vanacker.

Groep IDEWE stelt nieuwe directeur Medische Preventie aan

LEUVEN - Groep IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk en met hoofdzetel in Heverlee (Leuven), heeft Hilde Vanacker aangesteld als nieuwe directeur Medische Preventie. Hilde volgt Chris Verbeek op die na 38 jaar bij IDEWE met pensioen gaat. Enkele maanden geleden kreeg Johan Van Neck als directeur Risicobeheersing al de leiding over de niet-medische preventiepijler.

Hilde Vanacker begon 20 jaar geleden bij IDEWE als arbeidsarts en was de afgelopen 5 jaar verantwoordelijke van de discipline Arbeidsgeneeskunde. Vandaag krijgt Hilde Vanacker de verantwoordelijkheid over de volledige medische pijler, waar alle arbeidsartsen en -verpleegkundigen onder vallen. In haar rol gaat Hilde de verdere modernisering van die medische preventiepijler vormgeven.

Multidisciplinair 

Die modernisering van preventie gaat ook verder dan haar eigen, medische domein. Samen met directeur Risicobeheersing Johan Van Neck, operationeel directeur Jan Rubens en CEO Lode Godderis wil Hilde IDEWE nóg meer multidisciplinair laten schakelen: “Moderne preventie denkt niet vanuit vakgebieden, maar vertrekt vanuit de noden van de persoon en biedt daar vervolgens een overlappende oplossing voor aan. We zijn hier vandaag al sterk in, maar blijven hier continu rond in beweging”, zegt Hilde Vanacker.

Kennis en passie 

“Hilde heeft een zeer sterke medische kennis en is gepassioneerd door arbeidsgeneeskunde. Ze heeft ruime ervaring in verschillende sectoren en is een uitgesproken teamspeler met heel sterke operationele vaardigheden. Dat maakt van haar de geknipte persoon om ons medische team te leiden, dat mede dankzij de inhoudelijke en operationele sterkte van Chris een heel sterke groei heeft gekend”, besluit CEO Lode Godderis.

Over Groep IDEWE 

Groep IDEWE beschikt over meer dan 920 medewerkers en werkt vanuit 11 regionale kantoren (Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen, Wallonië, Roeselare en Turnhout) en één centrale hoofdzetel (Heverlee-Leuven). Zo ondersteunt Groep IDEWE 30.500 werkgevers en 800.000 werknemers bij het opzetten van een veilige werkomgeving.