Voor Kim en Ken, beiden afkomstig uit de Kempen, is de horeca niet nieuw. Ze begonnen in 2017 met het catering- en soepbedrijf Soepprice. Die zaak lieten ze over om deze nieuwe droom waar te maken. Kim wordt verantwoordelijk voor de keuken, Ken voor de bar en de zaal.
“Al sinds mijn 15 jaar werk ik in de horeca”, vertelt Ken. “Ik heb dus nooit iets anders gedaan. Kim werkte de voorbije jaren in het woonzorgcentrum in Wiekevorst, maar ze heeft een passie voor koken en deed natuurlijk de nodige ervaring op in ons vorige bedrijfje.”
“Mijn vader is afkomstig van hier en mijn familie woont er nog”, zegt Ken. “Maar uiteindelijk zijn we echt verliefd geworden op dit pand en de fascinerende geschiedenis die erbij hoort. Het gebouw heeft nog dienst gedaan als onderwijzerswoning, gemeentehuis en bibliotheek. Onze naam ‘Bistro Baptist’ ontlenen we aan de kerk tegenover de deur. In ons logo laten we de glasramen ervan terugkomen.”
Al tien maanden zijn de nieuwe zaakvoerder het pand aan het verbouwen. “We begonnen eraan in april. Een aantal authentieke zaken, zoals de hoge plafonds en deuren en een aantal sierelementen, hebben we terug geaccentueerd”, vertellen ze. “Het geheel ademt een gezellige sfeer uit en geeft een soort van woonkamergevoel. We hebben zelfs een open haard geplaatst, maar dan wel eentje op gas.”
Dat ze met hun nieuwe zaak in een recent vernieuwde dorpskern zitten, is voor de kersverse zaakvoerders mooi meegenomen. “We hopen natuurlijk dat we het nieuwe centrum een extra boost kunnen geven”, zegt Ken.
www.bistrobaptist.be