KATOGATEAUX74 (2) Kato Lauwens

Kato Gâteaux opent later dit jaar tweede zaak met een bakatelier

MECHELEN – Kato Lauwens (22), de Mechelse onderneemster achter koffiebar Kato Gâteaux, wil later dit jaar op de Korenmarkt een nieuw bakatelier met winkel openen. Het gaat hard voor Kato die al sinds jongs af gepassioneerd is door bakken.

Het nieuwe bakatelier zal de tweede zaak worden voor Kato. Op de hoek van Korenmarkt en de Onze-Lieve-Vrouwestraat baadt ze nu al een succesvolle koffiebar uit. In haar nieuwe zaak wil ze vooral vegan taarten en koffiekoeken verkopen. Volgens Kato een gat in de markt.

“Intussen leveren we al aan zeven andere horecazaken in Mechelen. Het bakatelier in de Adegemstraat werd dan ook stilaan te klein. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe ruimte”, zegt Kato aan de Gazet van Antwerpen. “Het gebouw op de Korenmarkt is veel groter dan mijn huidige bakkerij. Op de nieuwe locatie kan ik niet alleen het bakatelier verder uitbreiden, ik kan er eindelijk ook een echte winkel aan koppelen. Want tot nu konden de mensen hun taarten enkel online bestellen en moesten ze die in de koffiebar ophalen. Het wordt een bakkerswinkel met een grote koeltoog waar niet alleen taarten, maar ook vers brood en koffiekoeken te koop zullen zijn.

Voorlopig is er nog geen openingsdatum bekend voor de nieuwe zaak. Er zijn nog een heleboel verbouwingswerken nodig. Er wordt gemikt op de zomer maar het zou ook pas in het najaar kunnen zijn.