Jules Destrooper Oldtimer-gebouw

Familie Vandermarliere stuwt Jules Destrooper vooruit

IEPER - Uit een publicatie in het Belgische Staatsblad blijkt dat de familie Vandermarliere, eigenaars van het traditionele en wel bekende Jules  Destrooper, vers geld pompt in het voedingsbedrijf. Na wat moeilijker jaren, blijkt dat Jules Destrooper met zijn balans weer helemaal op het goede pad zit.    

De familie Vandermarliere nam in april 2015 het ‘wereldberoemde’ Jules Destrooper over. De eerste jaren waren niet evident, maar na interne herstructurering en bijkomende maatregelen, toont de balans opnieuw positieve saldo’s. In 2020 werd een ebitda (bruto bedrijfswinst) geboekt  van meer dan 1,6 miljoen euro. Voor het net afgelopen jaar 2021 wordt gerekend op een cijfer dat dicht bij de 3,2 miljoen euro zou moeten aanleunen.

Pater familias en grootaandeelhouder Guido Vandermarliere heeft nu, in overleg met het management, een kapitaalsverhoging doorgevoerd van alles bijeen 13 miljoen euro. Bedoeling is om de lange termijn ambities onverminderd verder te zetten, alsook om de solvabiliteit in de goede richting te duwen. Guido Vandermarliere heeft er bij zijn aantreden nooit een geheim van gemaakt dat hij een blijver en vast verankeraar wilde zijn bij Jules Destrooper.