1 Credit: Zenia Photography.

The Loft biedt 80 gezinnen in nood menswaardige Kerst aan

KAMPENHOUT - Kevin Ringoot van brasserie The Loft in Kampenhout deelde 240 maaltijden, kerstrozen en speelgoedpakketjes uit aan meer dan 80 Kampenhoutse gezinnen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het aantal gezinnen in nood is verdubbeld in vergelijking met een jaar eerder. 

Voor het tweede jaar op rij schenkt brasserie The Loft uit Kampenhout minderbedeelde families uit de gemeente feestmaaltijden. “Ik dacht de mensen in verschillende shiften hier uit te uitnodigen, maar corona stak er een stokje voor”, zegt horecaondernemer Kevin. “Daarom worden de maaltijden dit jaar opnieuw verdeeld. Iedereen verdient rond Kerstmis gezelligheid en lekker eten.” Verschillende Kampenhoutse handelaars, het gemeentebestuur en het Bijzonder Comité zetten op de een of andere manier hun schouders onder het initiatief.

Verdubbeling 

Vorig jaar schonk Ringoot een 100-tal maaltijden, dit jaar zijn het er 240. Meer dan een verdubbeling. “Ook voor ons was het schrikken. Het gaat voornamelijk over mensen die de gevolgen van corona dragen. Ze verliezen bijvoorbeeld hun job maar we zien ook bewoners die het financieel moeilijk hebben door de stijgende energieprijzen”, zegt schepen van Welzijn Greet Willems.

Maaltijden 

The Loft serveert zakouskis (hapjes), zalm, kruidenkaas, komkommer en tomaat, gevulde kalkoen met witloof en als dessert tiramisu. Om het gezellig te maken, ontvangt elk gezin ook een kerstroos: “Na onze actie verleden jaar hebben we erg veel dankwoorden gekregen. We hebben dus niet getwijfeld om de actie dit jaar te herhalen”, zegt Kevin.  De sociale dienst van de gemeente draagt ook zijn steentje bij. Met de opbrengst van de jaarlijkse ‘stoempdag’ krijgt elk gezin nog een aperozakje, zodat het kerstfeest compleet is.

Cadeautjes voor kinderen 

Voor de kinderen van de gezinnen hebben de initiatiefnemers speelgoedpakketjes in petto. “De cadeautjes  zijn netjes verdeeld per leeftijdscategorie”, aldus nog Ringoot. Volgend jaar hoopt hij het kerstfeest in de brasserie te laten plaatsvinden: “Als we de mensen opdelen in verschillende shiften kunnen we verschillende mooie kerstfeestjes organiseren op een dag”, besluit de horecaondernemer.