TrafucoTankwagen3 (Foto: Trafuco)

Roel Smets gaat winkelen bij Ivo Marechal

Altrea Logistics, eerder dit jaar geboren uit Alders Transport in Pelt, heeft het transportbedrijf Trafuco overgenomen. Roel Smets van Altrea koopt de aandelen van Marc Van den Broeck en van Down2Earth, het durfkapitaalfonds van (o.a.) de Ivo Marechal.

Altrea Logistics, het vroegere Alders Transport, is in handen van CEO Roel Smets en kan rekenen op de inbreng van LRM. De afgelopen jaren gaat het erg hard voor het Peltse bedrijf, dat zowel organisch als via overnames een stevige positie in de binnenlandse logistiek heeft afgedwongen. Altrea speelt zelfs internationaal aardig mee.

Trafuco is de nieuwe aanwinst. Het gaat om een bedrijf uit Schelle (Antwerpen) dat gespecialiseerd is in transport van vloeistoffen per tankwagen, distributie van verpakte ADR-producten (gevaarlijke goederen) en bunkering van smeerolie. Hiervoor beschikt de groep over 185 trekkers, 230 tankwagens, 70 huifwagens, 75 containerchassis, 60 ADR-tankcontainers en vier lichters (voor de levering van smeerolie aan zeeschepen).

Trafuco kende de afgelopen jaren een gezonde groei, mede door de inbreng van private equityspeler Down2Earth, het investeringsvehikel van de Limburgse ondernemer Ivo Marechal. Dit jaar zal de omzet van Trafuco uitkomen op zo’n 36 miljoen euro, waardoor Altrea nu helemaal de kaap van 100 miljoen overschrijdt (130 in totaal).

Roel Smets, eigenaar én CEO van Altrea Logistics, is blij met de overname. “Door Trafuco in onze groep op te nemen breiden we het dienstenaanbod binnen onze bulkafdeling uit. We verwachten met alle andere bedrijven binnen de Altrea-groep synergieën te kunnen ontwikkelen, wat voor de klant een win-win zal opleveren.”

Trafuco behoudt in de nieuwe configuratie zijn merknaam en identiteit. Ook de locatie en het volledige management blijven onveranderd.