thumbnail_De-initiatiefnemers-Jan-Van-Gyseghem-Annemie-Van-de-Casteele-en-Jos-Vermeiren

Netwerk Aalst start vriendenwerking met steun van Koning Boudewijnstichting

AALST - Op inititatief van Annemie Van de Casteele (apotheker en eresenator), Jan Van Gyseghem (regiodirecteur Aalst van Voka Oost-Vlaanderen) en Jos Vermeiren (directeur UNIZO Oost-Vlaanderen) wordt een Fonds Vrienden van Netwerk Aalst opgericht. De opstart van de nieuwe vriendenwerking gebeurt met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Er is in de Denderstreek veel ervaring met fondsenwerving, onder meer via de talrijke carnavalsverenigingen, maar er is geen culturele speler die de banden aanhaalt met het bedrijfsleven. Die leemte wil Netwerk Aalst de komende jaren invullen. Het Fonds brengt ondernemers uit de Denderstreek samen: bedrijfsleiders met een hart voor de kunsten én ondernemers die hun maatschappelijke rol willen opnemen. Een kring van sympathisanten die geloven in de kracht van cultuur als hefboom voor de regio.

Steun het programma

Om Netwerk Aalst verder uit te bouwen en om het programma toegankelijk te maken voor een zo ruim mogelijk publiek, rekent de organisatie op de steun van zowel particuliere kunstliefhebbers als bedrijven.

“De Dender is het kloppend hart van de Denderstreek. Daarom kozen we begrippen uit de scheepvaart als titel voor de verschillende donatieformules. Word ons Anker (gift van €50), Faar (€1000) of Baken (€2500)!”, aldus Steven Op de Beeck van Netwerk Aalst. “Als Faar van Netwerk Aalst ontmoet je elkaar minstens twee keer per jaar op een preview in het bijzijn van onze kunstenaars en curators. Als Bake krijg je ook nog eens visibiliteit in onze arthouse-cinema, netwerkevents of een samenwerking met een van onze kunstenaars.”

Doe een gift

Een gift storten kan via deze link of via overschrijving aan: Koning Boudewijnstichting, BE10 0000 0000 0404. Met gestructureerde mededeling: +++ 623/3676/20009 +++

Ondernemers die interesse hebben in het Fonds Vrienden van Netwerk Aalst, kunnen contact opnemen met Steven Op de Beeck, via steven@netwerkaalst.be