full_elvie-30-breast-places-sticker

Borstvoedingsvriendelijke horecazaken zetten zich op de kaart

BRUSSEL - Na de succesvolle lancering van hun borstvoedingsbank, gaat het in Londen gevestigde femtechmerk Elvie nu een stap verder in de normalisering van borstvoeden en kolven in het openbaar. Dat doet het merk door Belgische horecazaken aan te moedigen zich te profileren als borstvoedingsvriendelijk. Dankzij de Breast Places sticker en gelijknamige online kaart weten jonge ouders tijdens een uitstapje meteen waar ze heen kunnen om te kolven of hun kind comfortabel aan de borst te leggen. In Brussel schaarden inmiddels meer dan 50 horecazaken zich achter het initiatief.

Een opvallende borststicker aan de deur of op het raam is genoeg om ouders te laten weten in welke horecazaak ze zich in alle rust even kunnen installeren. Helemaal mooi is dat die zaken, naast in het straatbeeld, ook online terug te vinden zijn op de Breast Places kaart van Elvie.

Breast Places is de online kaart van Elvie die aangeeft waar ouders met kleine kinderen terechtkunnen om hun kind te voeden of te verluieren. Elvie’s missie is om minstens 500 Belgische horecazaken te inspireren zich aan te melden als Breast Place en zo een echte revolutie te ontketenen in de hoop nog veel meer publieke plaatsen mee te krijgen in hun verhaal. Het startschot werd gegeven in Brussel, waar intussen een 50-tal borstvoedingsvriendelijke horecazaken zich hebben aangemeld. Ook in Liedekerke, Asse en een rist andere centrumsteden zijn horecaondernemers op de kar gesprongen.

Voor de campagne in het Brusselse sloeg Elvie de handen in elkaar met Wheel of Care, een lokale vzw die werd opgericht door Flora Billiouw, om samen borstvoedings- en kolfvriendelijke bars en restaurants uit Brussel in kaart te brengen. Dat lokale initiatieven daar al langer mee bezig zijn vindt Elvie fantastisch. Het streefdoel blijft hetzelfde: ouders faciliteren om hun kind comfortabel te kunnen voeden op openbare plaatsen. “Als Brusselse vroedvrouw is het een persoonlijk doel om van borstvoeden in het openbaar opnieuw de normaalste zaak ter wereld te maken. Bovendien ben ik trots op de voortrekkersrol die Brussel hierin neemt en pronk ik graag met onze borstvoedingsvriendelijke hoofdstad”, zegt Flora Billiouw, oprichtster van Wheel of Care.