1 Credit: Tiptoh.

Tiptoh groeit onder vleugels Netwerk Ondernemen

WEMMEL - Netwerk Ondernemen, de mentoringorganisatie voor jonge groeibedrijven, neemt via het traject "Impact Seats" een jaar lang 8 start-ups onder zijn hoede. Het gaat over jonge bedrijven die een positieve impact willen bereiken door ecologisch, ethisch of maatschappelijke verantwoord ondernemerschap. Een van de gelukkigen is het Wemmelse Tiptoh. 

Die Impact Seats zijn een spin-off van het reguliere Mentor Me-traject van Netwerk Ondernemen. Daarin begeleiden ze (met de steun van VLAIO) jonge, beloftevolle en innovatieve ondernemers die de volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten. Een door de wol geverfde ondernemer neemt daarin als mentor gratis en belangeloos een jonge ondernemer onder zijn of haar vleugels.

Tiptoh 

Een van de gelukkigen is het Wemmelse Tiptoh, een start-up die plantaardige melk op basis van spliterwten vermarkt. De melkpoeder haalt Tiptoh bij Roquette ­Frères in Frankrijk, de productie van de erwtenmelk zelf gebeurt dichterbij huis, in zuivelfabriek Olympia in Herne. Momenteel is Tiptoh verkrijgbaar als original en met chocoladesmaak (gezoete variant).

Abonnement en grote retailers 

“We leerden Netwerk Ondernemen kennen via bevriende ondernemers”, zegt Louis Curtil van Tiptoh. “Met ons bedrijf zijn we de eerste stadia van ons ondernemerschap ontgroeid. De verdere groeiuitdagingen, zoals rekrutering en meer samenwerken met externe partijen, komen nu pas op ons pad. We hopen uit het mentorschap snel en efficiënt de nodige lessen te kunnen trekken om deze stappen te zetten. In eerste instantie zijn dat nog meer liters plantaardige melk verkopen, via een abonnementenservice (het digitale equivalent van de melkboer) maar ook via de grotere retailers in België.”

Milieuvriendelijker 

Bij de productie van erwtenmelk ligt het waterverbruik en de CO2-uitstoot heel wat lager dan die van de melkproductie van koeien, maar ook dan die van andere plantaardige melkvarianten, zoals amandel- of sojamelk.

1 jaar mentoring

Omdat Netwerk Ondernemen overtuigd is van hun meerwaarde, biedt de mentoringspecialist de beloftevolle en innovatieve ondernemers via de Impact Seats een gratis traject van één jaar. Trouw aan hun peer-to-peer learning-filosofie, gelooft Netwerk Ondernemen er sterk in dat “traditionele” ondernemers net zoveel kunnen leren van de impact-ondernemers als vice versa.

Netwerk Ondernemen 

Netwerk Ondernemen is een Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO) waarbinnen ondernemers elkaar belangeloos vooruit helpen. Dit gebeurt voornamelijk via mentoring, waarbij een ervaren ondernemer (mentor) een jong groeibedrijf (founder) onder de arm neemt. Naast het mentoring-traject biedt Netwerk Ondernemen ook intensieve groeitrajecten aan om scale-ups te ondersteunen in hun stroomversnelling rond funding, internationalisering, hr, … In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen momenteel 135 mentors en begeleiden ze 106 ambitieuze founders. Sinds de opstart werden er al 217 founders begeleid, die op hun beurt 716 future-proof jobs creëerden.