HRinFlow

Kortrijkse HRinFflow toont vijf jaar na zijn start al Europese ambities

KORTRIJK - HRinFlow is een HR consultancy-bedrijf uit Kortrijk dat opgericht werd in 2016. Het bedrijf heeft ervaring in zowel HR-management als in software voor HR-diensten. Bedoeling is ondernemingen bij te staan met advies en met het implementeren van oplossingen voor een efficiënter HR-beleid, om zo het beste uit hun menselijk kapitaal te halen. HRinFlow is voorlopig enkel actief in België en het Groot- Hertogdom Luxemburg. Het bedrijf van CEO Philippe Schartz koestert met zijn nieuwe softwarepakket Upteamizer nu de ambitie om zijn diensten en producten ook aan te bieden in de rest van Europa.

Rond deze tijd lanceert het Kortrijkse consultancy-bedrijf HRinFlow zijn nieuwe Upteamizer-software. Een talent managementoplossing op maat van bedrijven van elke omvang. Het nieuwe softwarepakket werd ontwikkeld samen met Metrilio Solutions (een topspeler op vlak van dergelijke oplossingen voor multinationals).

Het juiste talent aantrekken en behouden is voor kmo’s van levensbelang. Maar veel van de huidige HR-tools zijn complex, duur en tijdrovend waardoor kmo’s vaak afhaken. Met Upteamizer wil CEO Philippe Schartz een uitgebreide, betaalbare en gebruiksvriendelijke SaaS-oplossing aanbieden die zowel de noden van start-ups, kmo’s en grote ondernemingen beantwoordt via verschillende abonnementsformules.

Talent management democratiseren

“Door de complexiteit en dure trajecten van de huidige HR-oplossingen wordt talent management vaak gezien als iets dat enkel voor grotere ondernemingen is weggelegd”, aldus Philippe Schartz. “Dat terwijl net kmo’s veel aandacht moeten hebben voor hun aanwezige talent willen ze op een duurzame manier succesvol blijven en groeien. Met Upteamizer willen we talent management democratiseren. Er is veel aandacht geschonken aan het gebruiksgemak voor HR-verantwoordelijken. Klanten kunnen binnen de 24 uur live gaan en makkelijk overstappen naar een versie met meer functionaliteiten. De hele architectuur is opgebouwd om bedrijven zo efficiënt en snel mogelijk live te brengen, zonder dat ze kostbare tijd verliezen of zware investeringen moeten doen. Dankzij dit installatiegemak is het mogelijk om de software in een latere fase ook uit te rollen in andere Europese landen.”