Schermafbeelding 2021-12-15 om 10.53.50

Just Waldo lanceert eerste exclusieve up-cycled kleding en accessoires collectie

GENT - Just Waldo brengt opkomende ontwerpers samen die eenzelfde passie delen: tweedehands stoffen, deadstock en overschotten hergebruiken om er nieuwe unieke kledingstukken van te maken. De ontwerpers recycleren versleten jeans, oude gordijnen, of zelfs kussenovertrekken om ze om te toveren tot kledij van de toekomst. Deze week lanceerde het Gentse bedrijf zijn eerste up-cycled collectie in samenwerking met tien zorgvuldig geselecteerde ontwerpers uit Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Berlijn, Milaan en Parijs.

Just Waldo wil een eind maken aan de wegwerpcultuur door over te schakelen op een systeem waarbij materialen veel langer worden gebruikt en niets verloren gaat. Daarom doneert de start-up 30% van de winst aan Fashion Revolution Belgium, een beweging die hetzelfde doel nastreeft.

Just Waldo zet alle ontwerpers van zijn collectie in de schijnwerpers door hun  creativiteit en talent te belichten en tegelijkertijd een belangrijke boodschap over te  brengen: “Duurzaamheid kan worden bereikt zonder afbreuk te doen aan stijl en mode”, aldus Grécie Van Innis, oprichter van Just Waldo.

Renēe by Zoë

De designers van de eerste Just Waldo collectie komen uit België, Duitsland, Frankrijk en Italië. Hoewel elk van de deelnemende ontwerpers een eigen specifieke stijl heeft, delen ze duidelijk één ding: een passie om de mode-industrie transparanter en duurzamer te maken.

Ook Renēe by Zoë uit Gent werkte mee aan de collectie. Renēe by Zoë is een echt moeder & dochter lockdown project. In maart 2020, terwijl Zoë haar kast aan het herschikken was, vond ze een oud overhemd terug dat haar op een idee bracht voor het maken van een jurk. Haar moeder hielp haar bij de creatie en zo werd het eerste stuk, alsook Renēe by Zoë, geboren. Renēe by Zoë staat voor het transformeren van oude, geliefde kleding in chique en stijlvolle stukken.

Ontdek alle designers en hun collectie op www.justwaldo.com