Thierry Theys

Gault&Millau Gids kiest Thierry Theys als Chef van het Jaar

DUFFEL – In Brussel werd vandaag de negentiende editie van de Belgische Gault&Millau Gids voorgesteld. Het afgelopen jaar werden de anonieme inspecteurs van de gids aangenaam verrast door de veerkracht van de restaurateurs en de kwaliteit in het bord. Dit resulteerde in 135 nieuwe adressen en maar liefst 122 stijgers.

De titel van Chef van het Jaar 2022 gaat dit jaar naar Thierry Theys van Nuance in Duffel. “Met zijn zin voor nuances – what’s in a name -, contrasten uitgewerkt in evenwichtig gedoseerde details en scherp getekende bordspiegels, bereikte deze chef in 2021 nieuwe hoogtes. Zijn keuken heeft een signatuur die het hele traject van aperitiefhapjes tot zoets bij de koffie karakteriseert en daardoor de gasten verwent met tal van leuke vondsten vol zintuiglijke prikkels”, aldus de redactie van Gault&Millau. “Geen enkel detail ontbreekt: van het luxueuze interieur tot de brood- en boterselectie”, zo bevestigt ook CEO  Marc Declerck.

De gastronomische gids telt 135 nieuwe gastronomische adressen. Het Cahier POP dat vier jaar geleden werd opgestart en de beste ‘gourmet street & fast food’ adressen verzamelt, groeit ook snel. Het telt nu reeds meer dan 430 laagdrempelige, meer casual adressen waar het leuk en lekker ongedwongen tafelen is.

In de gids 2022 brengt de uitgever naast de POP-cahier nog andere rijk geïllustreerde cahiers: ‘Great Cocktail Bars’: de selectie van de beste cocktailbars in België. ‘Finest Chocolatiers’: de Gault&Millau selectie van de lekkerste chocolatiers.
De komende dagen mag je in Made in Mechelen een overzicht verwachten van de zaken uit onze regio die in de Cahier POP, Great Cocktail Bars en Finest Chocolatiers zijn opgenomen.

Hieronder alvast de restaurants uit onze regio die werden opgenomen in de Gault&Millau 2022.
De hoogste scores worden behaald door Nuance (18) uit Duffel, Eyckerhof (16) uit Bornem en Tinèlle (14,5) uit Mechelen. De twee nieuwkomers in onze regio zijn H-Eat Bistro (12) uit Bornem en het nog maar net geopende Graspoort (13,5) uit Mechelen. Twee restaurants stijgen ten opzichte van vorig jaar. Dat zijn Salto uit Lier en The Chick (13) uit Mechelen.
Wanneer je in de tabel opzij scrollt zie je ook de punten die de restaurants kregen.

 

Eyckerhof Bornem     16
H-Eat Biestro Bornem Nieuw   12
Nuance Duffel     18
t Witte Goud Leest     13
Numerus Clausus Lier     14
Petit Cuistot Lier     14
Salto Lier   Stijging 13,5
Goudt Lier     12
Tinèlle Mechelen     14,5
Graspoort Mechelen Nieuw   13,5
Magma Mechelen     13
The Chick Mechelen   Stijging 13
Cosma Mechelen     12
De Fortuyne Mechelen     12
M-Eatery Mechelen     12
Cafe d’O Sint-Amands     13,5
The Dining Room Sint-Amands     12
Centpourcent Sint-Katelijne-Waver     15
De Vijfhoek Sint-Katelijne-Waver     13,5