MaisonJanvier

Starter van de week: nooit meer iets kwijt dankzij Maison Janvier

Onderzoek toont aan dat we in ons leven zo’n 5.000 uren besteden aan het zoeken naar verloren voorwerpen. Maison Janvier wil die verloren tijd teruggeven. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van de Apple Airtag en integreert deze in handgemaakte, lederen accessoires. Vandaag biedt Maison Janvier de toepassing aan in haar portefeuilles en hondenhalsbanden.

Maxime Detienne en Michel Lavaerts zijn twee vrienden, al sinds de kleuterklas. De ene is radioloog, de andere projectontwikkelaar. Maar altijd hadden ze de ambitie om samen iets te ontwikkelen. En dat is Maison Janvier geworden.

“Met de integratie van de Airtag zijn de producten traceerbaar via een app en kunnen ze bovendien geluid maken vanop afstand. Op die manier kunnen ze snel en eenvoudig worden teruggevonden door de eigenaar”, vertelt Maxime.

Binnenkort in USA?

Maison Janvier is beschikbaar via de webshop, maar ligt ook bij enkele retailers zoals Oxford Antwerpen, Oxford Knokke en Electro Mouton. “Er zijn ook gesprekken bezig met andere retailers in België, net als in Amsterdam, Berlijn en Parijs.”

In het voorjaar van 2022 wil Maison Janvier ook haar intrede maken op de Amerikaanse markt. “Amerikanen zijn typische early adaptors. En bovendien is 60 procent van de Amerikanen eigenaar van een Iphone, waardoor het product ideaal is voor hen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.