ofs outdoor fitness

OFS (Heusden-Zolder) in nieuwe handen

Outdoor Fitness Systems (OFS) uit Heusden-Zolder, onderdeel van de Allimex-holding, draagt het handelsfonds over aan de Leuvense sectorgenoot Outdoormove.

OFS werd opgestart in 2010 onder de vleugels van de Allimex in Heusden-Zolder. Het bedrijf specialiseert zich in fitnesstoestellen voor in de buitenlucht, zoals voor ‘fit-o-meters’. Omdat Klaas Clerckx van Allimex de focus wil richten op oplossingen voor groene energie (wat Allimex doet), worden de activiteiten van OFS afgestoten. Het Leuvense Outdoormove neemt het handelsfonds over.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat gezien de ervaring en focus van Outdoormove, OFS een erg positieve toekomst tegemoet gaat”, stelt Klaas Clerckx. “Om de continuïteit van de lopende projecten te garanderen, wordt er gezorgd voor een transitieperiode van zes maanden. OFS-klanten zullen dus geen enkel nadeel ondervinden.”

Outdoormove is eveneens leverancier van fitnesstoestellen voor buitengebruik. Zaakvoerder Hendrik Maes ziet zijn aanbod vergroten door de overname van OFS. “Het laat tevens toe dat we ons kunnen richten op grotere projecten voor outdoor fitness in België”, zegt hij.

De fusie wordt officieel van kracht op 15 december.