Schermafbeelding 2021-12-09 om 07.16.01

Ravels en Hoogstraats bedrijf bouwen kleuterschool

Bouwbedrijf ARTEZ uit Hoogstraten is bezig met de bouw van een gloednieuw kleutergebouw van de Michaëlschool in Turnhout. Hoewel er enkele nog maar ruwbouwmuren staan, mochten de kleuters wel al eens een kijkje gaan nemen in hun toekomstige stekje.

Zaakvoerder Paul Van Gils van ARTEZ uit Hoogstraten is heel blij met de opdracht. “Wij hebben heel wat ervaring met scholenbouw, maar ook het organisch bouwen kennen we goed en doen we graag!” Het organische ontwerp is van POPP-AERT architecten uit Mortsel. Dat ontwierp een verlengde van de huidige kleuterschool, die te klein was geworden.

In de zomer van 2018 werd er een gloednieuw kleutergebouw opgeleverd en in gebruik genomen. Het unieke project, ook gerealiseerd door ARTEZ, het werd bekroond met de ‘Schrijnwerk Award 2018’.

De nieuwe aanbouw wordt weer een organisch en ecologisch geheel. Het is voorzien van een groendak, opgebouwd uit houtskelet. In onderaanneming van ARTEZ staat het bedrijf Van Nooten uit Ravels opnieuw in voor het schrijnwerk. “Een huzarenstukje, omdat het gebouw om een fijne en zorgvuldige afwerking vraagt”, aldus Paul Van Gils.