Fast casual concept Bavet kijkt voor zijn ontwikkelingen naar de evolutie in foodtrends in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Geïnspireerd door de Amerikaanse premium burgerbar Shake Shack en tacobar Chipotle, introduceerde Bavet in het najaar van 2021 hun nieuwste concept: Bavet Kiosk.
Het ‘Quick Service Restaurant’ gegeven, zonder tafelbediening is niet onbekend in ons land, maar werd volgens founder en CEO Peter Van Praet amper toegepast met pasta. “Dit concept vraagt een high traffic zone en Bavet zag een opportuniteit in het station van Leuven om de eerste Bavet Kiosk op te zetten en naast de Signature Bavet ook andere pastagerechten aan te bieden”, zegt Van Praet.
Naar volgend jaar toe, worden nieuwe concepten op de planning doorgevoerd om Bavet verder te exploiteren zoals met catering, samenwerkingen met foodtrucks en wegrestaurants, shop-in-shops bij entertainment venues (license) alsook het uitwerken van onafhankelijke leveringen aan huis (delivery only brand).
In onze regio baat Bavet een resto uit in Leuven en drie in Brussel.