“Waarom gezond? Al genietend naar een evenwichtige levensstijl” is meer dan een kookboek. Het is geschreven door de jonge Marie Van de Velde, een studente geneeskunde gepassioneerd door voeding. Marie heeft een zeer wisselende relatie met voeding gehad. Op jonge leeftijd ontdekte ze de dieetwereld en de negatieve gevoelens rond eten die daar vaak bijhoren. Uiteindelijk ontwikkelde ze zelfs een eetstoornis. Toch slaagt ze erin die negatieve blik op eten om te buigen in een interesse.
Die interesse inspireerde haar om het boek te schrijven. “Ik ging op zoek naar de wetenschap achter voeding en stelde mezelf de vraag welke voeding gezond is en vooral waaróm? Mijn zoektocht leidde me naar een gezonde levensstijl”, vertelt ze.
Boek vol gezonde receptjes en tips
Vanuit de ervaring, zoektocht en wetenschappelijke kennis van haar opleiding geneeskunde, schreef ze dit boek. Hierin kan je naast de wetenschappelijke visie ook een aantal recepten voor een gebalanceerde en gezond ontbijt en dessert/ tussendoortje vinden. Bij elk recept vertelt Marie je waarom het gerecht een gezonde keuze is. Daarenboven staat het vol tips en wetenschappelijk onderbouwde toelichting zodat jij jouw eigen gezonde levensstijl kan opbouwen. Zodat jij de balans vindt waarmee je kan genieten van elk eetmoment en je gezond voelt: zowel fysiek als mentaal.
Ontbijt en dessert
“Ik focus in dit boek op ontbijt en desserts. Dit vanuit mijn persoonlijke voorkeur voor ontbijten en omdat ik het vroeger altijd moeilijk vond om een lekker dessert te vinden zonder het gevoel te hebben ik veel calorieën binnenkreeg. In de toekomst zou ik zeker nog graag een tweede boek schrijven met receptjes voor lunch en diner zodat het plaatje compleet is”, geeft Marie mee.
Het eerst boek, dat voor 19,90 euro te koop is op haar website en in koffiehuis Nana in Gent, verkoopt vlot. “Er is veel interesse van mijn volgers op Instagram en sinds kort ook facebook waar ik geregeld receptjes deel.”
Marie is nog enkele jaren zoet met studeren, maar wanneer ze over 6 jaar afstudeert, hoopt ze zich als arts te specialiseren in voeding om mensen te helpen door voedingsadvies te geven. “Ik geloof dat gezonde voeding een grote invloed kan hebben op de evolutie van een ziekte of hoe mensen zich voelen in het algemeen”, besluit ze.