Terminus is het verhaal van een bijzondere familie met een bijzondere geschiedenis. Wat ooit begon als boerderij met een kleine grenswinkel groeide uit tot een familiaal restaurantconcept dat tot ver buiten de streek synoniem staat met kwaliteit, eenvoud. Vijf woorden staan centraal in de conceptbeleving van Pieter Verheyde: regionaal product, wijn, traceerbaar (met veel eigen kweek), ongedwongen en betaalbaar.
Met Pieter Verheyde staat inmiddels de derde generatie aan het roer. Als voormalig sterrensommelier runt Pieter de zaak met passie en oog voor detail. Geen wonder dat de wijnkaart in 2018 door Gault Millau bekroond werd tot beste wijnkaart van België en Luxemburg. Naar verluidt zou zelfs de koning zich laten adviseren door Verheyde. De selectie wijnen is, net als de keuken van Verheyde, pretentieloos maar bijzonder kwalitatief.
Enkel het beste
Rond deze tijd voegt de ondernemer in Verheyde een dimensie toe aan zijn restaurant, met de opening van ‘La Casa del Tabaco‘. De ‘shop-in-the-shop’ van zijn superette (die de voorbije zomer de deuren opende), biedt nu ook topsigaren aan van over de hele wereld: uit Cuba, uit de Dominicaanse Republiek, uit Nicaragua en uit Honduras. Ook in de aanbieding: een selectie van sigaar accessoires. Volgens Pieter Verheyde zijn sigaren nog altijd erg populair en spreken ze ook meer en meer een jonger publiek aan.
La Casa del Tabaco komt er middels een samenwerking tussen Pieter Verheyde en de tabak experte par excellence, de Kortrijkse Dominique Gyselinck van de retail tabaksgroep Dominique London. Die niche multinational heeft zijn hoofdzetel in Londen en telt meer dan twintig luxeshops voor liefhebbers van sigaren. In West-Vlaanderen is dat onder meer het geval in Knokke. In het VK telt Dominique Londen om en bij de tien hoog aangeschreven sigarenwinkels. Straks gaan er ook gelijkaardige winkels open in Parijs en Monaco. De CEO van de groep, Dominique Gyselinck, heeft in de tabakssector een reputatie om u tegen te zeggen.
Pieter Verheyde zegt van zichzelf dat hij niet alleen een passie heeft voor wijn en voeding, maar evenzeer voor sigaren. Als wijnsommelier kent Verheyde bijna zijn gelijke niet. Hij werkte in een eerder leven als sommelier voor drie sterren restaurants zoals Ducasse in Parijs, Ducasse in New York en het wel bekende Hof van Cleve uit Kruisem. Net zoals bij de wijn, wilde hij ook voor sigaren enkel het allerbeste in huis halen, zo laat hij verstaan.