1 David Leon. Credit: Zenia Photography.

David serveert al 20 jaar Belgische specialiteiten onder Spaanse zon

BRUSSEL/NERJA - David Leon baat inmiddels 20 jaar horecazaak Bruxelles uit in Nerja, een badplaats aan de Spaanse Costa del Sol. Op de kaart? Mosselen met friet, chicon gratin, koninginnenhapje, stoofvlees, garnaalkroketten en een frisse pint. 

Horecaondernemer David Leon (47) heeft Spaans/Belgisch bloed in de aderen. Hij groeide op in Brussel. Twintig jaar geleden ruilde hij onze hoofdstad in voor een stek onder de Spaanse zon. In Nerja bouwde hij horecazaak “Bruxelles” uit. Een plek waar niet alleen Belgen de voeten onder de tafel schuiven voor typische Brusselse en Belgische gerechten maar waar ook buitenlanders genieten van mosselen, stoofvlees en chicon gratin. Ook een Belgisch biertje staat er op de kaart. “Elke dag verkopen we tussen de 40 en 50 kg mosselen. Die komen uit Galicië”, zegt David. “En ook mijn garnaalkroketten zijn erg in trek.”

Ma biche

David pronkt en waar het kan, neemt hij de tijd voor een selfie/foto met de klanten. “Ik hou van mijn klanten maar onthoud hun namen niet. Daarom noem ik iedereen ‘ma biche’, klinkt het. Davids grootouders kochten destijds een huis in Nerja. Zo leerde de Brusselaar de regio kennen. “We kwamen hier uiteraard op vakantie, waardoor ik de Costa del Sol leerde appreciëren”, luidt het. De man huwde met de Ierse Jamie.

Den Beerschot 

Mettertijd breidde David de zaak uit en maakte er een succesformule van op de meeste prestigieuze locatie in de stad, de paseo Burriana. “Ook al woon ik in Spanje, België blijft mijn vaderland. Ik ben bijvoorbeeld nog altijd supporter van RSC Anderlecht. En den Beerschot ligt me ook na aan het hart. Ik heb er nog een tijdje gespeeld, en haalde zelfs enkele keren de eerste ploeg”, luidt het. Af en toe keert hij terug naar België: “Wanneer vrienden in het huwelijksbootje stappen, kom ik af. Maar gezien mijn zaak is het moeilijk om Spanje regelmatig te verlaten”, besluit hij.