jansen-building-comfort-container-antwerpen-20211116-102

Jansen transformeert werfkeet tot luxe loft

Akkoord: een kleine aftandse sleurhut is niet meer de standaard om als werfkeet te fungeren, maar een koude, duistere en vuile container is ook niet meteen de werkomgeving waarmee je bouwvakkers gemotiveerd kunt houden... Bouwbedrijf Jansen uit Zonhoven wil het comfort voor de werknemers fors opkrikken en heeft daarom een totaal nieuw concept van werf-units uitgewerkt.

Jansen The Building Company noemt het ‘comfortcontainers’: vernieuwende werfcontainers die zijn uitgerust met de nieuwste technologie, een playstation en zelfs een rooftop terras. Het bedrijf van Nadia Jansen wil zo twee vliegen in één klap slaan: een frisse wind door de bouwsector laten waaien én zich profileren als aantrekkelijke werkgever voor nieuwe medewerkers.

Want zoals elke vakman weet, zijn de werkomstandigheden in traditionele werfcontainers niet altijd even comfortabel. Weinig lichtinval, slechte akoestiek, een somber interieur, bar koud in de winter en verzengend warm in de zomer… Die situatie was al langere tijd een doorn in het oog van Nadia Jansen. “Als bouwbedrijf gaan wij prat op comfort. We staan voor schoonheid en hoogwaardige afwerking in onze projecten. De aangename werkomgeving die we creëren voor onze klanten, verdienen onze eigen medewerkers ook. Want zij maken het elke dag waar op de werf.”

En dus toverde Jansen the Building Company een opmerkelijke oplossing uit de hoge hoed. “We hebben aan onze medewerkers gevraagd hoe hun ideale werkplek eruit zou zien en hebben op basis van die input onze eigen comfortcontainers ontwikkeld”, zegt Nadia Jansen. “De sfeervolle comfortcontainers bevatten de nodige technologie, zijn superfuntioneel én bieden de beleving van een gezellig appartement.” Enkele voorbeelden? Meubels in houtprint, wifi, een uitgestrekt smartboard, een kopieerapparaat, Playstation, klimaateilanden, systeemwanden, enzovoort.

“Het hoeft niet per se allemaal high tech te zijn”, vult Nadia aan. “Een kast voor je werfschoenen, een kapstok aan de binnenkant van het toilet of een handige kraan om je laarzen af te spuiten: de kracht van een oplossing schuilt vaak in z’n eenvoud en gebruiksgemak.”

De eerste comfortcontainers staan in Antwerpen en Charleroi. Jansen wil ze spoedig overal introduceren. “Onze mensen verdienen dat” besluit de CEO.