sam willems newlines

Corona-experiment wordt volwaardig bedrijf

Newlines in Genk, leverancier van audioviseel materiaal voor events, gaat een tweede bedrijfstak opstarten met hygiëne- en verzorgingsproducten. Wat tijdens de lockdown begon als een tijdelijk alternatief na de afgelasting van alle events, moet nu een blijvende, zelfstandige business-unit worden.

“Het is momenteel alle hens aan dek voor de levering van de zelftests waar wij de importeur van zijn”, zegt zaakvoerder Sam Willems. “We hebben er meer dan 5.000 op stock, en de vraag is na de nieuwe coronamaatregelen exponentieel gestegen. We bestellen ook permanent bij, zodat onze klanten snel kunnen beleverd worden.”

Maar ook na deze rush wil Newlines actief blijven in dit marktsegment. “We zijn destijds bij de eerste lockdown gestart met het afvullen van handgel (onder de naam Samcogel) en hebben daar gaandeweg nieuwe producten aan toegevoegd, zoals sprays en mondmaskers. Tot op vandaag leveren we aan grote retailers, bedrijven en apotheken. Ze weten dat wij snel kunnen leveren aan de juiste prijs, en willen dan ook in de toekomst graag een beroep op ons blijven doen. Vandaar onze beslissing om het gamma verder uit te breiden en dit te verzelfstandigen tot een aparte business-unit. We hebben intussen distributie-overeenkomsten gesloten met grote producenten van verzorgingsproducten, zoals Sanicur in Nederland. We gaan nu alles op punt zetten om een coherent gamma in de markt te zetten.”

Deze tweede professionele bedrijfstak maakt de versterking van het management nodig. “Ik zoek een rechterhand, om het takenpakket voor de nieuwe en de traditionele business van Newlines te kunnen verdelen”, zegt Sam Willems. “Want uiteraard blijven we ook actief in audiovisuele producties. De afgelopen maanden zijn op dat vlak bijzonder druk geweest. Nu wordt het door de annulaties weer wat minder, maar dat is tijdelijk. We zijn op alle vlakken ambitieus, en zoeken daarom niet alleen extra management, maar ook andere gedreven profielen in logistiek, projectopvolging en administratie. Dus corona of niet: Newlines gaat sowieso keihard door!”