1

Dealmakers houden overlaters in real-time op de hoogte met MyDealmakers

WEMMEL -  Dealmakers, een adviesbureau dat eigenaars en bedrijfsleiders van kmo’s persoonlijk adviseert en begeleidt bij de verkoop van hun onderneming, heeft MyDealmakers gelanceerd. Met de digitale applicatie  kunnen klanten voortaan hun overnameproces in real-time opvolgen. 

Het kunnen consulteren van de juiste informatie op elk moment is een voortdurende uitdaging doorheen het M&A-traject. Met een gemiddelde doorlooptijd van 1 jaar krijgt elke betrokken partij in die periode een aanzienlijke hoeveelheid informatie te verwerken. Structuur en overzicht bewaren vormt dan ook een constante uitdaging… Hoever is de klant in het proces? Welke informatie werd gedeeld? En met wie? En welke voorstellen zijn er ondertussen gemaakt?

Centrale databank

Om een antwoord te bieden op al deze vragen lanceert Dealmakers MyDealmakers. Het fungeert als centrale databank en laat toe om telkens op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het overnameproces. Daarnaast beschikt het over alle basisinformatie van het M&A-traject en stimuleert het een constante informatie-uitwisseling tussen alle betrokken partijen. Vanuit de in-house kennis en met de steun van moedergroep Moore Belgium heeft Dealmakers deze applicatie gecreëerd die het overnameproces in al zijn facetten ondersteunt.

“Toegevoegde waarde”

“MyDealmakers levert grote toegevoegde waarde in het M&A-traject”, zegt Anthony Hernaut, Director Dealmakers. “We brengen alle informatie samen in één centraal punt waardoor onze klanten telkens op de hoogte blijven van de actuele stand van zaken.” De applicatie laat toe dat alle partijen snel en laagdrempelig kunnen communiceren met elkaar. In de analysefase is er een hoge mate aan informatieoverdracht met de klant. MyDealmakers zorgt ervoor dat alles gestructureerd blijft en dat het overzicht niet verloren gaat. O.a. de waardebepaling en long list kan de klant eenvoudig terugvinden, en dat telkens met de laatste geüpdatete versie van de  informatie. Het is ook zichtbaar welke partijen interesse tonen, of net niet, en wie bijkomende vragen stelt of eventueel overgaat tot een bod. Alle transactiedocumenten zijn beschikbaar en ook een deel van de onderhandelingen zijn raadpleegbaar, dit alles tot en met de laatste fase van het overnameproces.

GDPR en cloud

MyDealmakers is GDPR-compliant en volledig in de cloud.  Dealmakers is een gespecialiseerd adviesbureau dat eigenaars en bedrijfsleiders van kmo’s persoonlijk adviseert en begeleidt bij de verkoop van hun onderneming en dit vanaf de beslissing tot verkoop, tot en met de realisatie van de gewenste transactie. Bij Dealmakers zijn een tiental personen aan de slag.