ellen olislagers22

Ellen Olislagers nieuw directielid Voka Limburg

Nu Axelle Henrard heeft beslist om haar eigen ondernemersboontjes te gaan doppen in het familiebedrijf A+ Automation, moest de lege directiestoel bij Voka Limburg een nieuwe invulling krijgen. Daarvoor heeft Johann Leten een spook uit eigen rangen opgedist: Ellen Olislagers verhuist van de dienst Belangenbehartiging naar de algemene leiding van de afdeling Eigenaars-Ondernemers, zeg maar het instrument dat bij Voka Limburg dient om familiebedrijven te ondersteunen.

Ellen Olislagers komt niet onbeslagen op het ijs. De 36-jarige doctor in de Politieke Wetenschappen uit Genoelselderen vertoeft als sinds 2015 onder de vleugels van Voka Limburg. Daar volgt ze nu Axelle Henrard op om de afdeling voor familiebedrijven verder uit te bouwen. “We zetten al een aantal jaren meer middelen in om eigenaars-ondernemers en familiebedrijven te ondersteunen én te begeleiden”, legt Voka-voorzitter Karin Van De Velde uit. “Dat vertaalt zich in een uitgebreid aanbod van verschillende begeleidingstrajecten, waarin onder meer de groei en continuïteit van het familiebedrijf centraal staan. Onze afdeling Eigenaars-Ondernemers groeide in die tijd uit tot het Limburgse kenniscentrum voor bedrijfsovername, bedrijfsoverdracht en alles wat te maken heeft met familiebedrijven. Er zijn vandaag acht medewerkers actief.”

Hun nieuwe chef wordt Ellen Olislagers. “Het is tijd om met deze divisie een volgende stap te zetten”, zegt ze ambitieus. “Familiale bedrijven zijn de hoekstenen van onze Limburgse economie. Je kunt 80% van onze ondernemingen bestempelen als een familiaal bedrijf. We vinden het dan ook belangrijk om te blijven inzetten op onze dienstverlening voor eigenaars-ondernemers. Daarnaast zien we ook de starters jaar na jaar toenemen. Om hen duurzaam te laten groeien willen ook voor hen kwalitatieve begeleiding blijven aanbieden.”