EP&C Turnhout

EP&C Turnhout krijgt zicht op stadspark

De dozen zijn uitgepakt en de bureaus weer ingericht: de verhuis van EP&C in Turnhout is een feit. EP&C is actief als adviseur en dienstverlener in de bescherming van intellectueel erfgoed. Het team kreeg een nieuwe stek tegenover het stadspark.

“Deze week verlieten we de Antoine Coppenslaan en streken we 2,5 kilometer verder neer. Vanaf nu vindt u ons op de Rubensstraat in  Turnhout, tegenover het stadspark. Het voordeel is nu dat we goed bereikbaar zijn via de ring en dat we een grote parking voor de deur hebben. Ik zou zeggen: kom eens kijken!, zegt Robrecht de Weerdt van EP&C.

“We helpen innovatieve ondernemers bij de optimale bescherming van hun intellectueel eigendom”, verduidelijkt de Weerdt. “We doen dit met vijf mensen: drie octrooigemachtigden en twee octrooigemachtigden in opleiding. Zelf ben ik Belgisch, Nederlands & Europees octrooigemachtigde.”

De basis van EP&C werd in 1939 gelegd met de oprichting van het octrooi- en merkenbureau Exterpatent in Den Haag. In 1995 ontstond EP&C zelf, door een fusie. “We zijn intussen uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n dertig octrooi- en modelspecialisten. EP&C is wereldwijd een erkend adviseur en dienstverlener rond de bescherming van intellectueel eigendom.”