De Melkweg in Tielen is door velen vooral gekend voor zijn Kempische rijstpap. Onderneemster Ann Cools kwam op het idee van chocomelk door haar schoonzus An. “Zij maakt graag al eens een tas warme chocomelk met verse melk en bulkchocolade. Waarom kan je zo eens niks lanceren, vroeg ze me.”
“Vorige zomer bracht ik verse, gepasteuriseerde melk in glazen flessen op de markt. Deze heeft de lekkere melksmaak die veel mensen aan vroeger doet denken. Op deze glazen flessen gingen we verder denken. Ik ging met maatwerkbedrijf TWERK aan tafel zitten, en zij aanvaardden de opdracht op de Fairtrade chocoladeparels te verpakken in kleine porties. Die hangen we aan de hals van de fles, voor een tof en praktisch alternatief voor de geproduceerde chocomelk van andere merken. De consument kan zelf de chocolade naar eigen smaak toevoegen.”
Sinds vorige week heeft Ann haar eerste vrachten weggebracht naar verschillende winkels van Eurospar, Carrefour, AD Delhaize en Proxi-Delhaize, waar de Kempische producten van De Melkweg al te vinden zijn.
In haar bedrijf verwerkt Ann de melk van het melkveebedrijf van haar man Rob tot lekkere desserts, zoals rijstpap en pudding. De producten van De Melkweg liggen in verschillende winkels in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen.