Klaas Meewis: “Mijn broer en ik droomden al langer van een tweede zaak waar we ons eigen ding kunnen doen. De historische sfeer en de grandeur van het kasteel, de groene omgeving, het toeristische karakter, de beleving in de buurt en de gezellige eigenheid van Bilzen, maakten dat we niet lang moesten nadenken om mee te doen aan de marktraadpleging. In kasteel Edelhof brengen we de filosofie van De Slagmolen in een fris en toegankelijk jasje. We gaan er voor het concept bistronomie: een bistro op gastronomische wijze. Op de eerste verdieping zal je kunnen genieten van een fusie tussen gastronomie en gezellig tafelen. Je zal er zowel terechtkunnen voor een betere (zaken)lunch als een heerlijke avond uit of het vieren van een speciale gelegenheid. Kwaliteit en streekproducten staan centraal.”
Zijn broer Giel vult aan: “Ik zal zowel hedendaagse gerechten als klassiekers brengen. Ook lokale producten zullen een grote rol spelen in de totaalbeleving. Als rasechte Limburgers zijn wij immers enorm fier op wat onze provincie te bieden heeft. Op het gelijkvloers komt een trendy bar met twee indrukwekkende terrassen. Hier serveren we o.a. een lekker glas wijn, een heerlijke cocktail of een Limburgs streekbier met lokale bites. Het zonneterras zal in de zomermaanden dagelijks geopend zijn. We mikken niet alleen op culinaire liefhebbers, maar willen ook een ontmoetingsplaats creëren voor inwoners, gezinnen, vriendengroepen, wandelaars en toeristen. De zolderverdieping willen we graag omvormen tot multifunctionele vergaderzaal. Tot slot is er de ambitie om in de authentiek gewelfde kelder iets met wijnbeleving te doen.”
Volgens Bruno Steegen, schepen Economie van Stad Bilzen, is het de bedoeling om een toeristische trekpleister te maken van het gerenoveerde kasteel Edelhof. De parkomgeving rondom het historische gebouw zal daarom worden vernieuwd.
(Lees het hele verhaal ook via deze link in Het Belang van Limburg!)