1 Lei, Rozanne en Steven.

Motorfreaks schrijven nieuw hoofdstuk in ronkend ondernemersverhaal

ZAVENTEM/LEUVEN/BOECHOUT - Honda Mertens Brussel, in Nossegem bij Zaventem, heeft een nieuwe vestiging geopend in het Antwerpse Boechout. Op 4 en 5 december wordt het atelier en de showroom van Honda Mertens Antwerpen voorgesteld aan het grote publiek. 

Door het vertrek van de concullega’s van Ducati kwam de showroom aan de Alexander Franckstraat in Boechout leeg te staan. “We vonden de site een interessante opportuniteit omdat er in het Antwerpse geen Honda-dealer actief is”, aldus zaakvoerster Rozanne Mertens van Honda Mertens. “Bovendien is de showroom van ongeveer 220m2 een blikvanger. Deze kans konden we dan ook niet aan ons laten voorbijgaan.”

Eind vorig jaar is de nieuwe vestiging geopend maar door de pandemie liet de officiële opening op zich wachten. “Op 4 en 5 december is het dan toch zover. Ik kan al verklappen dat we enkele mooie acties organiseren. Zo maken bezoekers kans op een jaar gratis rijden met een Honda Monkey als ze op een opvallende manier een leuke foto van zichzelf met een Honda Monkey nemen en insturen. Het leukste kiekje wint de prijs”, luidt het.

Steven en Lei 

Steven Willekens is de winkelverantwoordelijke in Boechout. Steven verdiende zijn strepen in de automotive maar heeft een passie voor oldtimers van Honda. In het atelier kan hij rekenen op de deskundige handen van Lei Tilborghs, bestuurslid van de befaamde Antwerp Dax Association (ADA). In de loop van 2022 krijgen Steven en Lei allicht het gezelschap van een collega die zal focussen op de montage van accessoires en het klaarmaken van motorfietsen voor de verkoop. Honda Mertens Antwerpen heeft een reeks nieuwe Honda-motoren in de aanbieding, aangevuld met speciale oldtimers. Er is ook een beperkt aanbod tweedehandsmotoren

Over Honda Mertens

Het verhaal van Honda Mertens startte in 2016 toen Moto’s Borremans aan de Mechelsesteenweg in Nossegem de deuren sloot. Didier Van Wassenhove die 35 jaar mekanieker was bij Borremans, moest op zoek naar een nieuwe job, en vond die bij Motor Sprint in Kessel-Lo. Dat jaar startte ook motorrijder Rozanne Mertens daar als administratieve kracht.

Samen mijmerden ze over het tijdperk “Borremans” en vonden ze het jammer dat de opgedoekte motorzaak in Nossegem intussen was ingenomen door een pop-up zaak. “We vonden het jammer dat de mogelijkheden van dat pand niet optimaal werden benut. Samen met een stille vennoot en eveneens een motorfreak hebben we toen een overeenkomst gevonden met de eigenaar van het gebouw”, vertelde zaakvoerster Rozanne Mertens destijds aan onze redactie. Honda Mertens Brussel was een feit.

Bij Honda Mertens, Brussel en Antwerpen, en het Leuvense Motor Sprint werken intussen een 10-tal mensen.