3T Prefab Beton

Nieuwe betoncentrale in Lommel

3T Prefab Beton, de onderneming van Pat Spooren en Serge Meulemans, gaat in Lommel een nieuwe betoncentrale bouwen. Er wordt in totaal zo'n 5.000 m2 bijgebouwd om aan de sterke vraag naar prefab betonelementen te kunnen voldoen.

Spooren en Meulemans zijn afkomstig van de Kempen, maar runnen hun bedrijf al 10 jaar in Lommel. Daar is nog plaats om uit te breiden in functie van de groei. En dat is nodig, want 3T Prefab Beton is al aan de derde uitbreiding toe. “Om geen tijd te verliezen wordt steeds meer gekozen voor trappen, balkons of draaitrappen in prefab”, zeggen de zaakvoerders. “Time is money, en dat geldt zowel voor aannemers van privéwoningen, als van appartementen, overheidsgebouwen of ziekenhuizen. Zij kiezen voor 3T Prefab Beton als onderaannemer, zodat de werven goed vooruit gaan. Wij moeten dus zelf investeren om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Nadat we eerst 3 hectare hebben bijgekocht voor extra productie en stockage, zitten we nu aan de derde fase, waarin 5.000 m2 extra ruimte gecreëerd wordt (door bouwbedrijf Derdaele+). Een nieuwe, geautomatiseerde betoncentrale zal hier in ondergebracht worden.”

3T Prefab Beton heeft door de uitbreiding ook extra mensen nodig. “Ze vinden is niet evident, maar door de goede mond-tot-mondreclame van onze huidige medewerkers, is er toch nog kwalitatieve instroom. We hebben nu een uitstekend team dat goed aan elkaar hangt. De positieve werksfeer blijft een goed argument om nieuwe collega’s aan te trekken”, besluiten Spooren en Meulemans.