3

Van Hove Garages servicet nu ook Franse liftwagens

HERENT - Renault Trucks-dealer Van Hove Garages, met onder andere een vestiging aan de Brusselsesteenweg in Herent, zet de deuren open voor bedrijven en organisaties die werken met liftwagens van France Elévateur. In het Vlaams-Brabantse servicepunt kan je voortaan ook terecht voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van het rollend materieel. 

De Franse ontwerper en fabrikant van liftwagens, France Elévateur, zocht al langer meer centraal gelegen ateliers in België. Sinds 2012 konden Belgen terecht in het enige servicepunt in Spiere-Helkijn.

Geografie en densiteit 

“Al jaren willen we meer Vlaamse servicecenters, maar de taalbarrière met onze techniekers en de ongunstige ligging van ons filiaal belemmerde ons om klanten aan te trekken uit Vlaanderen”, zegt Jurgen Pulinx, exportmanager bij France Elévateur. “We zochten dus naar een partner die al een netwerk had en waarmee we gewend zijn om samen te werken. Renault Trucks leek een evidentie. De keuze voor dealer Van Hove Garages in Vlaanderen en Lens Motors in Wallonië ligt gezien hun geografische aanwezigheid en densiteit rond de potentiële gebieden ook voor de hand”, vult Pulinx aan. “Plus, ze denken mee met ons. Het partnership is een win-winsituatie.”

Onestopshop 

Alle verschillende types hoogtewerkers van France Elévateur kunnen geïnstalleerd worden op de bestel- en vrachtwagens die Van Hove Garages in de markt zet. “We onderhouden hoogtewerkers op Renault Trucks bestel- en vrachtwagens, maar ook installaties op andere merken. Zo zijn we een onestopshop voor hoogtewerkers, en dat is uniek in Vlaanderen. Vooral bij havenbedrijven is er vraag naar een dichter servicepunt dan het West-Vlaamse Spiere-Helkijn. Dat ze voortaan ook naar onze andere vestigingen kunnen, levert hen een enorme tijdswinst op”, zegt Cedric Van Hove van Van Hove Garages.

Over Van Hove Garages 

Van Hove Garages bestaat al meer dan 50 jaar en is sinds 9 jaar Renault Trucks-dealer.  Het bedrijf heeft  vestigingen in Berlaar, Wommelgem, Herent en Kruibeke.