VHG_Hoogtewerker_1

Van Hove Garages wordt servicepunt voor hoogtewerkers

Vanaf nu kunnen bedrijven en organisaties voor de verkoop, verhuur en het onderhoud van bestelwagens met hoogtewerkers bij de vier vestigingen van Van Hove Garages in Kruibeke, Herent, Berlaar en Wommelgem terecht. De onestopshop voor hoogtewerkers was broodnodig. “Vooral bij havenbedrijven is er vraag naar een dichter servicepunt dan het West-Vlaamse Spiere-Helkijn. Dat ze voortaan naar onze vestiging in Kruibeke kunnen, levert hen een enorme tijdswinst op”, vertelt Cedric Van Hove, After Sales Manager bij Van Hove Garages.

De Franse fabrikant France Elévateur zocht al langer meer centraal gelegen punten in België. Sinds 2012 konden Belgen terecht in het enige servicepunt in Spiere-Helkijn. “Al jaren willen we meer Vlaamse servicecenters, maar de taalbarrière met onze techniekers en de ongunstige ligging van ons filiaal belemmerde ons om klanten aan te trekken uit Vlaanderen”, zegt Jurgen Pulinx, exportmanager bij France Elévateur.

“We zochten naar een partner die al een netwerk had en waarmee we gewend zijn om samen te werken. Renault Trucks leek een evidentie. De keuze voor Van Hove Garages in Vlaanderen en Lens Motors in Wallonië ligt gezien hun geografische aanwezigheid en densiteit rond de potentiële gebieden ook voor de hand”, vult Pulinx aan. “Plus, ze denken mee met ons. Het partnership is een win-winsituatie.”

Onestopshop voor hoogtewerkers

In één klap zijn er dus 8 servicecenters in België bij: 4 in Vlaanderen dankzij Van Hove Garages en 4 in Wallonië via partner Lens Motors. In de vier vestigingen van Van Hove Garages staan er opgeleide medewerkers klaar. “Klanten kunnen bij ons terecht voor het onderhoud of herstelling van hun huidige hoogtewerkers én voor de aankoop van nieuwe, gepersonaliseerde Masters (bestelwagens) met hoogtewerkers. Service en verkoop helemaal op maat dus”, legt Cedric Van Hove uit.

Het spreekt voor zich dat alle verschillende types hoogtewerkers van France Elévateur geïnstalleerd kunnen worden op de bestel- en vrachtwagens. “We onderhouden hoogtewerkers op Renault Trucks bestel- en vrachtwagens, maar ook installaties op andere merken. Zo zijn we een onestopshop voor hoogtewerkers, en dat is uniek in Vlaanderen.”

De nieuwe samenwerking is voor veel havenbedrijven, bedrijven met meerdere vestigingen en gemeentes in héél België een welkome verademing. In plaats van naar Spiere-Helkijn te rijden telkens ze een nieuwe hoogtewerker willen aankopen of hun huidige liftwagen willen herstellen, kan dat nu dus een pak dichter bij huis.