Edgard-Vermeersch-Team

New Yorks waterbedrijf moderniseert met software van Gentse Itineris  

GENT - Itineris - een snelgroeiend Gents technologiebedrijf dat innovatieve softwareoplossingen ontwikkelt voor water- en energiebedrijven – kondigt aan dat het zijn softwareoplossing UMAX succesvol gelanceerd heeft bij het New Yorkse Departement voor Milieubescherming (DEP). De implementatie van UMAX past in de digitale vernieuwingsslag die DEP wil maken, waarbij het zijn bedrijfsprocessen zoveel mogelijk wil automatiseren, en zo de negen miljoen inwoners van New York City nog beter wil bedienen.

Het New Yorkse Departement voor Milieubescherming levert, met zijn 6.000 medewerkers, dagelijks meer dan een miljard liter proper drinkwater aan negen miljoen New Yorkers. Tot voor kort werkte het bedrijf met verouderde computersystemen voor meteropnames, facturatie en het beheer van waterleidingen. Na een uitgebreid evaluatieproces koos DEP voor het Gentse Itineris en zijn cloudgebaseerde softwareoplossing UMAX.

Cecil McMaster, Chief Information Officer bij DEP, verklaart: “Wij hebben de ambitie om een waterbedrijf van wereldformaat te worden. De implementatie van UMAX past binnen deze strategie. Het laat ons toe de verwachtingen van onze klanten te overtreffen door betere bedrijfsinzichten te genereren en handmatige processen zoveel mogelijk te automatiseren.”

“Met Itineris hebben we bovendien een echte partner gevonden. Dankzij hun focus op de nutssector kennen zij onze uitdagingen en bedrijfsprocessen door en door. Een verouderd computersysteem omzetten naar een moderne, cloudgebaseerde softwareoplossing is een complexe opdracht, maar de samenwerking tussen ons team en dat van Itineris is uitstekend verlopen. UMAX biedt een antwoord op onze langetermijn uitdagingen, en het helpt ons onze visie te realiseren. Het succes van elk project, en dat is ook zo bij het vervangen van een bedrijfskritische softwareoplossing, staat of valt met mensen. We zijn tijdens de implementatie door extreem moeilijke omstandigheden gegaan, maar Itineris heeft ons bijgestaan om van dit project een echt succes te maken.”

“Water- en energiebedrijven in de US zijn een enorme inhaalbeweging aan het maken. Voor meer en meer bedrijven wordt het moderniseren en automatiseren van hun bedrijfsprocessen een topprioriteit. We zijn verheugd dat DEP ons het vertrouwen heeft gegeven om hen te begeleiden en zo een nog betere dienstverlening te kunnen bieden aan de inwoners van New York City”, vult Edgard Vermeersch, CEO van Itineris, aan. “DEP is een echte leider in de watermarkt, en we zijn trots hen tot onze klanten te kunnen rekenen.”