WhatsApp Image 2021-10-07 at 12.13.34 Marijke Pots (links) en Joke Van Eeghem. Credit: Pure Life Fotografie.

MILD barst uit haar voegen, zaak trekt naar ruimer pand en biedt onderdak aan fotografe

VILVOORDE/ZEMST - MILD Zwangerschapsboetiek is verhuisd van Zemst naar Vilvoorde. Het ruimere pand aan de Leuvensestraat biedt ook onderdak aan fotografe Joke Van Eeghem (Pure Life Fotografie) die onder andere gespecialiseerd is in zwangerschapsfotografie en fotografie van zuigelingen en kleine kinderen. 

Ruim drie jaar geleden startte Marijke Pots MILD, een conceptstore voor zwangere en borstvoedende vrouwen langs de Stationslaan in Zemst. Het pand met een vloeroppervlakte van ongeveer 35 m2 barstte al snel uit zijn voegen. Het plaatsgebrek leidde tot de zoektocht naar een ruimer pand, dat Marijke vond in Vilvoorde. “Ik ben afkomstig van Vilvoorde”, verklapt Marijke. “Toen ik na al die jaren opnieuw in de stad kwam merkte ik dat er heel veel in positieve zin veranderd is.”

Via Broeilab, een initiatief van een 12-tal inwoners van Vilvoorde die onder andere startende ondernemers aan een ruimte in het handelscentrum helpt, kwam Marijke terecht in een leegstaand pand van 120m2 langs de Leuvensestraat. “Ik beschik nu over 120 m2 winkelruimte, wat een verviervoudiging is in vergelijking met de conceptstore in Zemst. Die extra ruimte biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan ik voortaan meer stuks per item aanbieden, heb ik een ruimer aanbod aan trouwkledij voor zwangere vrouwen en beschikt de klant over meer winkelcomfort met onder andere ruimere wandelgangen”, luidt het.

Marijke werkt niet alleen in het handelspand. Ook fotografe Joke Van Eeghem van Pure Life Fotografie vond er onderdak. “Achteraan in de winkel gaat Joke aan de slag als fotografe van zwangere vrouwen, zuigelingen, baby’s en jonge kinderen”, besluit Marijke.