Paul Gheysens heeft diepe zakken en pakken ervaring in binnen- en buitenland, en zou dus volgens de krant De Tijd de runner-up zijn. Het Gentse stadsbestuur toont geen interesse omwille van de gevreesde opbodsituatie. De Gentse projectontwikkelaar Acasa zou ook kandidaat zijn om het terrein te kopen.
De NMBS repareerde op de zogenaamde Arsenaalsite honderd jaar lang stoomlocomotieven, maar verliet de site in 2019. Nu wordt ’te koop’ geafficheerd. De NMBS zou 30,6 miljoen euro vragen, maar onafhankelijke experts geven het terrein een waardebepaling van 25 miljoen euro. Paul Gheysens heeft op de stadsontwikkeling van Gent, vooral dan aan de rand, al een stempel gedrukt. Denk maar aan de Ghelamco Arena, aan het Ringhotel of aan het kantorencomplex Blue Towers. Nu zou Ghelamco op de voormalige NMBS-site denken aan hoogbouw flats.
Als het van het Gentse stadsbestuur afhangt zou er ook plaats moeten komen voor een kmo-zone en voor sociale woningen en moet ook het historisch erfgoed de plaats krijgen die het verdient. In afwachting van de definitieve stedelijke ontwikkeling van ‘Het Arsenaal’ stelde de NMBS, in nauwe samenwerking met Stad Gent, de Gentse onderneming Revive aan om een ambitieuze tijdelijke invulling te geven aan haar voormalige werkplaats. Revive krijgt de opdracht om in de periode 2022-2025 nieuw leven te blazen in de site. Wordt vervolgd dus…