De vorige locatie van InDeSoep voldeed niet langer aan de noden van het project. In het voorjaar werd hard gewerkt aan de bouw van een spiksplinternieuwe grootkeuken in Veerle-Laadal. Sinds afgelopen zomer nam het project er zijn intrek.
InDeSoep is in de eerste plaats een sociaal en lokaal tewerkstellingsproject. “De manier waarop we dit doen, is bijzonder lekker. We dragen niet enkel de zorg voor onze producten en klanten hoog in het vaandel. We besteden daarnaast veel aandacht aan onze medewerkers”, klinkt het enthousiast.
De medewerkers werken gedurende een maximum periode van 2 jaar bij InDeSoep, nadat ze doorverwezen werden door het OCMW. Zo krijgen zij opnieuw kansen in de maatschappij. Waar nodig worden arbeidsattitudes aangescherpt. Daarnaast werkt InDeSoep ook met vrijwilligers, die hun dag zinvol willen besteden of gewoon genieten van het keukenwerk.
In Veerle-Laakdal produceren medewerkers dagelijks verse soep, koude schotels, pasta’s en salades boordevol dagverse groenten. Op vraag van de klanten verruimt IndeSoep dit najaar nog zijn aanbod . Je vindt de verse producten terug bij hoevewinkels en supermarkten in de buurt. Ook bedrijven in de regio bieden de gerechten van de InDeSoep aan als gezonde lunch voor hun medewerkers. Hierdoor kan het project het aantal tewerkstellingsplaatsen verhogen in de toekomst.
InDeSoep is innovatief door zich te richten op de korte keten. Er is een rechtstreekse band tussen lokale landbouwers en het bedrijf. Daarnaast maakt InDeSoep deel uit van vzw De Kringwinkel Zuiderkempen en creëren ze een werkvloer voor medewerkers met een afstand tot de reguliere economie. Mede door zijn duurzaam ondernemen ontving InDeSoep in 2020 het MerodeLabel.