Karin Struyf – StudioDNL

Opleidingsinstituut voor uitvaartsector opent in Schelle

DNL Vlaanderen opent StudioDNL, een nieuw opleidingsinstituut in de uitvaartsector. In het historische gebouw Interescaut, gelegen aan de Schelde in Schelle, kunnen geïnteresseerden verschillende compacte opleidingen volgen. Het opleidingsaanbod werd specifiek toegespitst op de huidige benodigdheden binnen de sector.

Het aanbod van uitvaartsopleidingen binnen zowel het volwassenenonderwijs als privéinitiatieven is nog steeds vrij beperkt. Volgens Karin Struyf was het dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. Daarom nam de bezielster van DNL Vlaanderen het initiatief om onder de naam StudioDNL een nieuw opleidingsinstituut in de uitvaartsector te openen. Daar kunnen geïnteresseerden een compacte opleiding tot moderator, rouwbenadering of ceremoniemeester-drager volgen.

“Daarnaast plannen we ook workshops en trainingen, zowel in Schelle als incompany. Er is geen enkel thema waarvoor we geen trainer of docent kunnen inschakelen”, vertelt Karin. “Met het nieuwe opleidingsinstituut werken we aan wat er op de vloer nodig is. We brengen geen overbodige theorie over, maar de focus ligt op concrete kennis en vaardigheden.”

Naar schatting zijn 7 op de 10 sollicitanten niet voorbereid op een job in de uitvaart. 8 op de 10 hebben niet het juiste profiel of de vereiste ervaring en 2 op de 10 solliciteren voor een functie die niet eens bestaat. Daarom zal StudioDNL ook oriëntatiedagen organiseren. “De mogelijkheid om zich goed te oriënteren en voor te bereiden wordt nergens geboden. Hierop bieden wij voortaan een antwoord. De oriëntatiedagen zijn alvast bedoeld voor wie een eerste stap zet in de uitvaartsector.”