1 Credit: De Sutter Naturally.

De Sutter Naturally innoveert met eindeloos recycleerbare producten

KAMPENHOUT/ZULTE - Al bijna 45 jaar levert het bedrijf De Sutter Naturally uit Kampenhout kwalitatieve omheiningen en toebehoren  in gans Europa. Naast het gamma in hout lanceert het nu ook een ecologische lijn: Infinity. Deze duurzame innovatie leidt tot eindeloos recycleerbare producten omdat ze vervaardigd zijn uit gerecycled kunststof composiet. In 2 palen van een Infinity omheining zit de plastic inhoud van alle PMD-zakken van één jaar van één persoon, luidt het bij De Sutter Naturally. 

Het nieuwe gamma Infinity is uiterst duurzaam. Hieraan dankt het ook zijn naam, gezien het vervaardigd is uit gerecycled kunststof composiet, of kortweg RECO, dat eindeloos recycleerbaar is. “Voor onze houten producten gebruikten wij al uitsluitend hout met FSC®- of PEFC-label uit duurzaam beheerde bossen”, vertelt Alexander Van Parijs, CEO van De Sutter Naturally. “De beschikbaarheid van hout is echter niet eindeloos. Wij zochten daarom naar een nog ecologischere oplossing. Het resultaat is Infinity in RECO-materiaal geworden, dat we in samenwerking met een Belgische partner hebben ontwikkeld. De oceanen liggen er vol mee.” In 2 palen van een Infinity omheining zit de plastic inhoud van alle PMD-zakken van één jaar van één persoon. Investeren in een RECO-product is dus goed voor mens en milieu.

Oerdegelijk, veilig en onderhoudsvriendelijk 

“Het RECO-materiaal is overigens oerdegelijk, veilig en onderhoudsvriendelijk”, gaat Van Parijs verder. “Bijgevolg geen zorgen over splinters, afbrekende stukjes of chemische onderhoudsproducten die schadelijk zijn voor de dieren. Het unieke extrusieproces leidt tot een ongekende buigstijfheid en het product neemt na eventueel warm weer zijn oorspronkelijke vorm opnieuw aan. Het product geeft bovendien een mooie, landelijke uitstraling en maakt van Infinity het perfecte alternatief voor een houten uitvoering.”

Vergrijsde look 

In een eerste fase lanceert De Sutter Naturally twee producten in natuurlijk vergrijsde look: Square Infinity, vierkante palen met afgeronde kop en Massive Infinity, robuuste ronde palen. Ook voor andere tuin- en parktoepassingen biedt de grondstof potentieel. Doordat het bedrijf rechtstreeks bij de bron zit, kan er vlot gewerkt worden aan maatoplossingen en alternatieve toepassingen van het RECO-materiaal.

Meerwaarde 

En wat met bijhorende service? Alexander Van Parijs: “Klanten die kiezen voor RECO krijgen uiteraard de gebruikelijke De Sutter service én een levenslange garantie op het materiaal. Samenwerken staat bij ons familiebedrijf voor handelen in vertrouwen. van een plaatsbezoek over de productie in ons atelier tot plaatsing in eigen beheer… wij engageren ons volledig om het totaalplaatje te doen kloppen en meerwaarde te creëren voor ieders eigendom.”

Over De Sutter Naturally 

De Sutter Naturally is in Europa dé referentie voor het ontwikkelen en produceren van degelijke en veilige omheiningen en toebehoren. Het familiebedrijf heeft vooral zijn sporen bewezen in de paardensportsector. Het hekwerk wordt geproduceerd in een eigen atelier in Kampenhout.