Samen met vier andere getalenteerde finalisten Jamal Aichi uit Terhulpen, Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge, Christophe De Meur uit Brussel en Stijn De Smet uit Zele, ging de zoon van sterrenchef Lieven Demeestere de uitdaging aan om s‘ lands beste talent in de keuken te worden. Abel haalde het pleit en mag zich “Eerste kok van België 2022” noemen.
De opdracht bestond erin om drie gerechten klaar te maken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht stond konijn met drie garnituren en een saus op het menu, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.
De titel ‘Eerste Kok van België’ is wettelijk beschermd en exclusief voorbehouden aan de wedstrijden georganiseerd door Club Prosper Montagné. Deze Gastronomische Club verenigt sinds 1952 de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.