Xerox_blogfoto_780x0

Ontzorging van IT op de werkvloer dankzij partnership XsolveIT en Netropolix

SINT-NIKLAAS - Netropolix gaat een samenwerking aan met XsolveIT. De Kempische IT-partner maakte de overeenkomst met de printspecialist uit Sint-Niklaas onlangs officieel. “We proberen onze klant volwaardig te ontzorgen. Hij hoeft zich niets aan te trekken, wij zorgen dat alles in orde is. Daarmee sluit onze visie uitstekend aan bij die van XsolveIT”, klinkt het.

Waar Netropolix gespecialiseerd is in het voorkomen van IT-problemen bij kmo’s door verregaande proactiviteit, is XsolveIT expert in alles wat met printing, scanning en workflow te maken heeft. De diensten van beide partijen vullen elkaar mooi aan. Bovendien delen de bedrijven één gemeenschappelijke visie: de klant ontzorgen van A tot Z en een verschil maken in de dienstverlening van hun klant. Een officieel partnership kon dus niet langer uitblijven.

“Wij hebben ervoor gekozen om ons toe te leggen op alles wat met managed print services te maken heeft. Voor alles wat errond hangt, moeten we een andere partij contacteren. En in Netropolix hebben we die gevonden”, vertelt Patrick Van Baelen, Managing Partner bij XsolveIT.

Officiële samenwerking

De connectie tussen Netropolix en XsolveIT gaat al jaren terug. Zo was er reeds wederzijds respect en een flexibele samenwerking met COVR, het bedrijf dat door een fusie opging in Netropolix, dat zorgt voor de digitale ondersteuning van internationale medische en wetenschappelijke congressen.

Nu is die vrijblijvende samenwerking geofficialiseerd. “Wij zien de samenwerking langs twee kanten, waarbij Netropolix in omgevingen terechtkomt waar printing een belangrijk onderdeel is en waarbij wij klanten doorverwijzen naar Netropolix. Dat is ook waarom wij graag een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. De combinatie van beide partijen is een echte meerwaarde, waarbij één plus één drie of meer is”, vertelt Van Baelen.

“Bovendien is het naar klanten toe enorm sterk om elkaars expertise uit te spelen. Het is fijn dat we met Netropolix het totaalpakket aan onze klanten kunnen aanbieden als twee bedrijven met dezelfde filosofie.”