4

Raad Lokale Economie maakt doorstart

OVERIJSE - De Raad voor Lokale Economie (RLE) Overijse organiseerde onlangs een netwerkmoment. Meer dan 60 ondernemers uit de gemeente maakten met elkaar kennis tijdens een babbel bij een goed glas en een hapje. “Met enkele extra nieuwe bestuursleden, een nieuwe wind en met véél goesting hopen we samen met de gemeente Overijse een nieuwe start te nemen”, zegt bestuurslid Kenny Ericx.

Overijse heeft nog geen ondernemingsloket en/of ambtenaar Lokale Economie, waardoor het ondanks alle inspanningen niet altijd vanzelfsprekend was om een netwerk te behouden en te communiceren met en tussen de verschillende gemeentelijke diensten. Begin volgend jaar zou de vacature moeten ingevuld zijn om zo een goede communicatie op te bouwen.

De dorps- en adviesraden in Overijse doorlopen momenteel een DAR-traject (meer en beter advies) , waaruit mogelijk nieuwe raden zullen volgen met een impactvolle interactie tussen bestuur, medewerkers en burgers. De nadruk ligt op flexibiliteit, relevantie en een focus op het Overijse van vandaag en morgen. “Wat de uitkomst ook mag zijn van dit traject, uiteraard wil de RLE een belangrijke rol blijven spelen als contactpersoon tussen de gemeente Overijse en de ondernemers, wil ze onder andere inspraak krijgen in belangrijke beslissingen, de nieuwe ondernemers ondersteunen en een mooi netwerk uitbouwen met alle ondernemers”, besluit Kenny Ericx.