2 Algemeen directeur Peter Van Biesbroeck en adviseur duurzaam ondernemen Sophie Dings.

Voka pioniert in duurzaam ondernemen

LEUVEN - Samen met 25 andere bedrijven ontving Voka Kamer Van Koophandel Vlaams-Brabant  het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Voka Vlaams-Brabant werd begeleid in dit traject door de collega's van Voka Mechelen-Kempen in het realiseren van 10 acties die gekoppeld zijn aan de duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. De Vlaams-Brabantse kamer van koophandel behaalt dit charter voor het derde jaar op rij en haalt daarmee het label van SDG Pioneer, uitgereikt door de Verenigde Naties, binnen.

Met acties als het faciliteren van fietsgebruik voor woon-werkverkeer, de uitbouw van een duurzame bedrijfsvloot, welzijnsaandacht voor werknemers en nog veel meer wist Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant de evaluatiecommissie te overtuigen om zijn derde VCDO binnen te halen.

Daarmee wordt de kamer van koophandel meteen ook SDG Pioneer, een erkenning die de Verenigde Naties toekennen. Een prestatie waar algemeen directeur Peter Van Biesbroeck trots op is: “Het behalen van het SDG Pioneer label is een kers op de taart na onze jarenlange inspanningen rond duurzaam ondernemen binnen onze kamer. Dankzij deze erkenning, zijn we extra gemotiveerd om deze ingeslagen weg verder te bewandelen”, zegt Van Biesbroeck.