Et19-StekenseBand_362

Broers nemen Stekense Bandencentrale over

STEKENE - Broers Steve (36) en Nils (35) Thuy hebben de Stekense Bandencentrale overgenomen. Ze nemen het roer over van Jacky Van Damme (62) die de zaak in 1989 samen met zijn broer opgestart heeft. Op zaterdag 9 oktober organiseren ze een opendeur in samenwerking met eventbureau Whisk. Iedereen is welkom om samen met hen het glas te heffen op dit nieuwe hoofdstuk.

In 1989 startten broers Jacky en wijlen Eddy Van Damme samen de Stekense Bandencentrale. Het bedrijf groeide al snel en verhuisde naar industriezone de Kleine Akker in Stekene. Klanten konden er terecht voor alles wat met banden te maken had, gaande van landbouwvoertuigen en vrachtwagens tot auto’s, moto’s, brommers,… Doorheen de jaren werd het gebouw geregeld uitgebreid en continu vernieuwd. Zo groeide het bedrijf mee met de sector en de geldende reglementering. Vandaag is de Stekense Bandencentrale meer dan 2500 vierkante meter groot en voorzien van alle moderne apparatuur.

“Dat is het leuke aan de zaak. De buitenkant heeft een vintage uitstraling uit de jaren 80, maar aan de binnenkant is alles state-of-the-art”, zegt Nils Thuy.

Overname

Hij neemt de zaak nu over samen met zijn broer Steve. “Jacky is een jeugdvriend van mijn vader dus we kennen hem al ons hele leven. De man heeft geen kinderen of opvolging en bereikte de pensioenleeftijd. De zoektocht naar een overnemer was echter niet makkelijk. Kandidaten waren er genoeg, maar velen wilden er enkel een garage van maken en de bandenactiviteiten afstoten. Mijn broer en ik willen daarentegen deze expertise niet verloren laten gaan en zowel de garage als de banden verder zetten”, zegt Nils. “Het feit dat we ook twee broers zijn, net als de oprichters, maakt het extra speciaal.”

Nils en Steve komen zelf overigens uit een familie van zelfstandigen en draaiden hiervoor mee in de transportfirma van hun vader. “De bandencentrale sluit naadloos aan op deze sector waarbinnen we reeds veel mensen kennen. Het was voor ons een logische stap.”

 

De overname werd begin september afgerond. Jacky begeleidt de gebroeders Thuy volop in de overgang. “Hij is hier nog alle dagen, gewoon omdat hij het graag doet”, lacht Nils. “Je zaak na al die jaren zomaar loslaten is niet zo simpel. Jacky zal hier dan ook altijd welkom zijn.”

Opendeur

Op zaterdag 9 oktober organiseert de Stekense Bandencentrale in samenwerking met eventbureau Whisk een opendeurdag. “Mensen krijgen de kans om de zaak eens vanbinnen te bekijken. Zo kunnen ze zien wie we zijn en wat we doen. Meestal komen mensen enkel tot vooraan in de zaak waar het ontvangst is, nu kan men na al die jaren ook eens een kijkje nemen achter de schermen. En ik moet zeggen, dat is best impressionant”, aldus Nils.

“Door de jaren heen zijn de activiteiten op vlak van vrachtwagens en landbouwvoertuigen wat op de achtergrond geraakt. Wij willen hier opnieuw volop op inzetten en de Stekense Bandencentrale terug op de kaart zetten hiervoor. Het apparatuur is alvast aanwezig en een 5-tal jaar geleden zelfs volledig vernieuwd. Met deze opendeur hopen we dan ook zo veel mogelijk bedrijven uit de buurt te bereiken”, besluiten Nils en Steve.