DUVEL BROUWERIJ small

Duvel Moortgat viert 150ste verjaardag met horeca en fans

BREENDONK – Het voorbije weekend vierde brouwerij Duvel Moortgat haar 150ste verjaardag met een groot feest in de brouwerij. Buren, horeca-uitbaters en fans konden zondag genieten van een aantal verrassingsoptredens en veel animatie.

Duvel Morotgat is uitgegroeid tot een van de meest iconische brouwerijen van België. Dit jaar wordt ze 150 jaar. En dat stond het voorbije weekend gelijk aan een legendarisch feest. Op zondag 5 september vierde Duvel Moortgat zijn 150-jarig bestaan met een feestje waarop horeca-uitbaters, buurtbewoners en tweeduizend fans werden uitgenodigd.
In totaal waren zo’n 8.000 mensen aanwezig op zondag, tussen 11 en 18 uur. In de warme kamers waar Duvel rijpt, werden er verrassingsoptredens gegeven.
De aanwezigen konden de brouwerij bezichtigen en aan de bars kon men proeven van alle bieren die gebrouwen worden door Duvel Moortgat.

De brouwerij lanceerde in dit feestjaar al een beestige versie van haar meest iconische bier: de blonde Duvel 6,66%, een verwijzing naar het alcoholgehalte, de zes hopsoorten die erin verwerkt zijn én het bijbelse getal van het beest. In dit najaar brengt de brouwerij een speciale ‘Duvel Distilled’ op de markt en die was ook in primeur te ontdekken op zondag.

De bezoekers werden verrast met optredens van onder andere The Haunted Youth, Marble Sounds, School Is Cool, Portland en Mauro Pawlowski.