Heylen vastgoed bootcamp

Bootcamp voor toekomstige vastgoedmakelaars

De eerste bootcamp van Heylen Vastgoed is van start gegaan. Voor de twaalf deelnemers is dit misschien wel de start van een nieuwe carrière. Drie weken lang worden zij klaargestoomd voor een job in de vastgoedsector. Als ze deze bootcamp succesvol afronden, kunnen ze onmiddellijk aan de slag bij Heylen Vastgoed. Hiermee geeft het Herentalse vastgoedbedrijf, met vestigingen over de hele provincie Antwerpen in en Oost-Vlaanderen, haar antwoord op de 'war on talent'.

 

De ‘war for talent’ woedt in alle hevigheid. Heel wat bedrijven zijn aan het vermoedelijke einde van de coronapandemie massaal op zoek naar extra werkkrachten. VDAB heeft nog nooit zoveel vacatures ontvangen als de voorbije maanden. Ook Heylen Vastgoed – één van de snelst groeiende vastgoedmakelaars in Vlaanderen – is dringend op zoek naar een 20-tal nieuwe medewerkers.

 

Om de vacatures snel te kunnen invullen, denkt Heylen Vastgoed ‘out of the box’ en organiseert het deze maand voor het eerst een drie weken durende én betaalde bootcamp. Deze moet de deelnemers in sneltreinvaart klaarstomen voor een job in de vastgoedsector.

“Onze oproep naar deelnemers voor de bootcamp was een enorm succes. We kregen op twee weken tijd bijna 200 inschrijvingen binnen. Allemaal mensen met uiterst diverse profielen die in drie weken de switch willen maken naar de vastgoedsector en bereid zijn om hiervoor een intensieve theoretische en praktische training te volgen. Na een grondige screening zijn vandaag uiteindelijk 12 deelnemers gestart aan de bootcamp”, zegt Johan Heylen, zaakvoerder van Heylen Vastgoed.

De bootcamp is niet gewoon stage lopen. De kandidaten worden drie weken lang van kop tot teen ondergedompeld in de vastgoedwereld. “Ze krijgen les van de beste makelaars, juridische experten, salesmanager en zelfs notarissen. Ze leren alle ins en outs van de vastgoedwereld van de besten en dat aan een sneltempo”, vult Heylen aan. “Wie aan het einde van de bootcamp slaagt, kan meteen aan de slag bij Heylen Vastgoed.”

Heylen Vastgoed is met bijna 2.000 panden in portefeuille en meer dan 125 medewerkers één van de grootste vastgoedmakelaars van de provincie Antwerpen.