Anouschka voordeur Anouschka Delcambe

Starter: Het Gezondheidshuisje voor wie gezond en duurzaam wil leven

WILLEBROEK – Toen Anouschka Delcambe (43) haar zaak opende wist ze niet dat corona haar plannen een jaar lang zou dwarsbomen. Vandaag heeft ze een nieuwe locatie en komt alles stilaan weer op volle toeren.

In maart 2020 opende ze Het Gezondheidshuisje als een van de bedrijfjes in het Pop-up Pand 105 in de Van Landeghemstraat. Het was de eerste stap voor Anouschka als zelfstandig ondernemer. Voordien was ze actief in de administratie, planning en HR.
“Toen ik zelf te maken kreeg met gezondheidsproblemen, voornamelijk met mijn huid, begon na een tijdje het idee te rijpen om andere mensen te helpen. Ik ben eigenlijk nooit geholpen geweest maar door zelfstudie en veel te lezen heb ik toegepast wat ik had geleerd. Dat had wel meteen een effect. Ik wist dat er veel mensen waren met dezelfde problemen als ik en dus wou ik mijn kennis graag doorgeven. Het belangrijkste was dat alles met natuurlijke, duurzame producten zou gebeuren. Liefst ook in België gemaakt. Bij het Belgische merk Rainpharma vond ik de geschikte producten.”

In november ruilde ze de van Landeghemstraat in voor het volledige gelijkvloers van haar woning aan de Groene Laan 14. Het Gezondheidshuisje had zo meer ruimte en Anouschka moest zich niet meer verplaatsen.

Anouschka doet echter veel meer dan verzorgingsproducten en voedingssupplementen verkopen. Eigenlijk begon ze ooit als voetreflexologe. “Ik wou absoluut iets met mijn handen doen.” Ondertussen biedt ze alles aan wat iemands gezondheid kan verbeteren. “Ik wil mensen vooral een traject aanbieden. We leren hier koken met gezonde producten, we leren de klanten hoe ze het etiket van een voedingsproduct moeten lezen. Daarnaast werken we rond huidverbetering maar ook rond gezondheid en afslanken. Bijvoorbeeld voor mensen met migraine, acne of maag- en darmklachten. Er zijn ook workshops en sportbegeleiding.”

Naar de toekomst toe ziet Anouschka Het gezondheidshuisje uitgroeien tot een praktijk waar mensen terecht kunnen met al hun gezondheidsproblemen. “We willen mensen gezond maken. Door ze beter te laten eten en meer te bewegen. We werken daarvoor samen met een dokter. Ik droom eventueel nog van een grotere ruimte om de high intensity trainingen te kunnen geven.”

De klanten van Anouschka zijn voorlopig vooral vrouwen van boven de 40 jaar. Maar Het Gezondheidshuisje beoogt eigenlijk het ganse gezin.

www.gezondheidshuisje.com