Alles Glas Guy Martens Foto: Facebook

Alles Glas lanceert brandwerend glas

ALLES GLAS, met toonzalen in Turnhout en Meer, investeert in de productie van beglaasde brandwerende ramen en deuren. Vanaf september 2021 worden bij het bedrijf van Guy Martens deze ramen en deuren geproduceerd in een nieuw, modern machinepark, op de productiesite in Meer. Het nieuwe gamma komt op de markt onder de naam AG Fireglass. Dankzij de brandwerende eigenschappen vertraagt AG Fireglass de doorslag en overslag van brand, en biedt het een brandweerstand tot 2 uur.

 

ALLES GLAS heeft 50 jaar ervaring als het gaat om het produceren, leveren en plaatsen van verschillende types glaswanden. “Dat kan zijn voor kantoren, hotels, scholen en andere utiliteitsgebouwen”, zegt zaakvoerder Guy Martens. “Nu hebben we ook hoogkwalitatieve brandwerende wanden op maat aan het gamma toegevoegd, onder de naam AG Fireglass.”

AG Fireglass wordt geproduceerd in een nieuw machinepark, dat gebruik maakt van de nieuwste software. “We houden de productie bewust in-house”, aldus Martens, “want zo kan ALLES GLAS een kwalitatief product en een korte doorlooptijd garanderen. En dat is niet altijd een evidentie in de bouwsector.”

AG Fireglass komt vanaf september 2021 op de markt. De wanden en deuren worden in eerste instantie verkocht aan professionals in de bouwsector, zoals architecten, aannemers en projectontwikkelaars.  Na goedkeuring van de offerte en opmeting monteert een team van glasspecialisten AG Fireglass bij de klant.

Zaakvoerder Guy Martens is enthousiast over het potentieel van AG Fireglass: “Met deze toevoeging aan ons gamma kunnen we de klant nóg beter dienen. AG Fireglass vertraagt de doorslag en overslag van brand. Met een brandweerstand tot 2 uur hebben aanwezigen in het geval van brand voldoende tijd om veilig het gebouw te verlaten. Zo kunnen nare situaties vermeden worden.”