4

Flexplekken “Spaces Manhattan” geopend

BRUSSEL - Na Spaces Court of Justice opent International Work Group (IWG), aanbieder van flexibele werkplekken, opnieuw een kantoor in Brussel. Met "Spaces Manhattan", in het Manhattan gebouw aan het Noordstation, introduceert IWG intussen haar 10de kantoorruimte in België.  IWG biedt hiermee een antwoord op de stijgende vraag naar flexibele kantoorruimtes met meer dan 100.000 m2 aan kantoren op 45 locaties in België.

Spaces Manhattan biedt 3.568 m2 flexibele werkplekken in het gerenoveerde Manhattan gebouw met heel wat faciliteiten. Sport, retail en culinair genieten worden op één plek gebundeld.

“De zone rond het Noordstation blijft belangrijk voor het Brusselse kantoorleven en de verschuivingen die we er momenteel zien zijn een logisch gevolg van de shift naar hybride werken. Dat is niet alleen beter voor de bedrijven zelf die kosten besparen, hun productiviteit verbeteren en daardoor ook makkelijker talent aantrekken. Werknemers willen niet meer terug naar de situatie voor corona en behoeven vooral een betere work life balance. Daarnaast is het ook beter voor het milieu: hybride werken zorgt ervoor dat we de beschikbare ruimte beter gaan invullen, vermindert de CO2-uitstoot en dringt concentratie in stadscentra terug.” benadrukt William Willems, General Manager IWG België & Luxemburg.

“Langs de ene kant zijn we tegen de grenzen van het thuiswerken gebotst. Langs de andere kant willen we niet meer fulltime terug naar het kantoor. Hybride werken is de oplossing. Je werkt een paar dagen thuis, in een satellietkantoor vlakbij huis en een dag op het hoofdkantoor. Bedrijven – ook in België – zijn die switch nu aan het maken,” zegt William Willems. “De nieuwe kantoren in Brussel spelen in op die stijgende vraag en zullen bedrijven helpen om future proof te kunnen werken.”