landman Olen Matthias Van den Avont

Gloednieuw platform van landman heeft neus voor vastgoed

landman® lanceert een gloednieuw dataplatform dat gronden en panden in kaart brengt die niet publiekelijk te koop staan. Landman gaat na of de eigenaar een verkoopintentie heeft, en kan zo potentiële kopers tippen, voor het vastgoed op de reguliere markt verschijnt. Kopers ontvangen dan samen met de voorwaarden een bericht van zodra de eigenaar wil verkopen. Het platform van oprichter Matthias Van den Avont richt zich zowel op particulieren als bedrijven.

“Particuliere en professionele kopers krijgen op landman® op die manier in primeur vastgoed te zien dat niet publiekelijk te koop is”, vertelt Matthias Van den Avont uit Olen, oprichter van landman®. “Wie op zoek is naar een woning of grond vermijdt zo een markt, waar de krapte in het aanbod het moeilijk maakt om geschikt vastgoed te vinden.”

landman® analyseerde 50 datapunten van ruim zes miljoen vastgoedobjecten in Vlaanderen en Brussel en voorspelt de verkoopintentie van eigenaars.  Op landman® is vastgoed te vinden dat publiekelijk niet te koop staat, maar waarvan de eigenaar wél een verkoopintentie heeft.

Gebruikers kunnen gratis gebruik maken van het systeem om een woning of grond te vinden. Tegelijk kunnen de particuliere kopers zich vrijblijvend laten bijstaan door vastgoedcoaches die bij concrete interesse de beste koopvoorwaarden onderhandelen of hun huidige woning kunnen verkopen. Matthias Van den Avont: “Particuliere verkopers kunnen dan weer de gegevens van hun eigendom registreren. Zo komen ze snel te weten komen of er interesse in is.”

Bedrijven kunnen vastgoed al vóór de start van de officiële verkoop discreet aan kopers voorstellen. “Zo bouwen zij een wachtlijst op van hooggekwalificeerde kandidaten en kan er – zonder publiekelijke bekendmaking – efficiënt een verkoop gerealiseerd worden”, aldus Matthias Van den Avont. “Bovendien kunnen projectontwikkelaars, bouwpromotors, bouwbedrijven en architecten in primeur geschikte gronden, afbraak- en renovatiepanden vinden voorzien van belangrijke vastgoedstatistieken.”