1a

De Sutter Naturally en ruiter winnen race voor goede doel op Waregem Koerse

KAMPENHOUT - Waregem Koerse had dit jaar ook een Kampenhouts tintje. Jeffrey De Sutter van het bedrijf De Sutter Naturally en topruiter Niels Bruynseels brachten de overwinning van de Sulky-race mee naar huis. De opbrengst van de wedstrijd is ten voordele van de vzw Hart voor Marthe.

Waregem Koerse was niet alleen een feest voor het thuispubliek. Jeffrey De Sutter en topruiter Niels Bruynseels zetten zich in voor een goed doel tijdens het onderdeel 4 Brains. De twee zakten af naar Waregem en gingen voor de overwinning tijdens de Sulky-race. Ze slaagden in hun opzet: “Als bedrijf willen we iets teruggeven aan de maatschappij. Niels en ik kennen elkaar erg goed, hij was bereid zich in te zetten voor het dochtertje van zijn zus Jill die lijdt aan een hersenverlamming. Bovendien hebben we de wedstrijd gewonnen wat het extra plezierig maakt”, zegt Jeffrey. De Sutter Naturally is een ontwikkelaar, producent en plaatser van omheiningen en toebehoren in de paardensport.

Deugd

Ook volgend jaar zet Jeffrey zich in voor een goed doel. Wat het wordt, is nog onbekend: “Zeker is dat we ons willen inzetten voor iemand waar we een gezicht op kunnen plakken. Marthe is een goed voorbeeld, het doet deugd. Ik ben zeer betrokken bij de familie Bruynseels waardoor ik zie waar de centen naartoe gaan.” Hoeveel de opbrengst van de wedstrijd precies bedraagt, is voorlopig nog niet bekend. Zeker is dat het oploopt tot enkele duizenden euro’s.

Onder de indruk

Marthe’s mama Jill wilde geen moment van de wedstrijd missen, en zakte ook af naar Waregem Koerse: “Ik ben onder de indruk van dit evenement, ik geef toe dat het een wauw-moment was”, zegt Jill na de Sulky-wedstrijd. “Het is niet alleen fantastisch dat ons team met mijn broer de wedstrijd won, de dag doorbrengen met vrienden was magisch.” De centen die de vzw ontvangt worden gebruikt voor verschillende doeleinden. De revalidatie van Marthe die niet kan stappen en nauwelijks kan spreken, kost de ouders maandelijks 4.000 euro. “Bovendien willen we graag een aangepaste fiets kopen voor Marthe. De kosten hiervan worden slechts deels terugbetaald”, geeft ze mee. Jill herhaalt dat ze de steun van Jeffrey ontroerend vindt: “Hij heeft het hart op de juiste plaats”.

Doneren 

Alle info via Facebook: https://www.facebook.com/desutternaturally. Doneren kan ook via het crowdfunding-initiatief dat De Sutter Naturally opzette: https://www.gofundme.com/f/hart-voor-marthe.